Skocz do zawartości
  • 0

F7 lagi przy uruchamianiu aplikacji

Pytanie

Opublikowano

System i aplikacje ogólnie działają szybko, ale niektóre aplikacje, instalacje lub aktualizacje z Google Store, potrafią się zatrzymać lub trwają bardzo długo. Uruchomione aplikacje nie wczytują się dalej. Instalacje zatrzymują się po pobraniu, nie przechodzą do instalowania, a system mieli i mieli. Aktualizacje podobnie, stają w miejscu i koniec. Dotyczy to niektórych aplikacji.  Pomaga restart i za jakiś czas to samo. System obecnie w wersji 3.0.4.0 WOLMIXM, ale na wersji 2.... było tak samo. Ponowne instalacje aplikacji, czyszczenie pamięci podręcznej nie pomaga. Ktoś ma pomysły? 

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Jedno z dwojga, albo bałagan w systemie, albo usterka w sprzęcie np jakiś słaby lut czy uszkodzona pamięć, procesor.
Samemu można spróbować: reset do ustawień fabrycznych, jak nie pomoże odblokować BL i wgrać inny ROM.

Nie masz zainstalowanego jakiegoś dodatkowego antywirusa czy jakiejś apki dbającej o porządek w telefonie?

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Pewnie zrobię hard reset, telefon ma 2 tygodnie więc na razie system nie jest zaśmiecony ponad to co Chińczyk wrzucił. Chyba że problem się pojawił przy kopiowaniu systemu z poprzedniego Mi. Telefon z Ali więc nie zareklamuje 

• 0
Opublikowano

Miałem takie sytuacje na różnych poco i wg mnie to nie ma wiele wspólnego z samym aparatem . Raczej z wifi czy siecią , sklepem itp. Czasem nie wiadomo dlaczego nie chce skończyć instalacji i tyle. 

• 0
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Jacekzet napisał(a):

Pewnie zrobię hard reset, telefon ma 2 tygodnie więc na razie system nie jest zaśmiecony ponad to co Chińczyk wrzucił. Chyba że problem się pojawił przy kopiowaniu systemu z poprzedniego Mi. Telefon z Ali więc nie zareklamuje 

a odblokuj BL i wrzuc Xiaomi EU, zobaczysz jak bedzie? oby był w wersji global? sprawdz seria w sieci. może ich smieci cos robia?

Edytowane przez QbaPL
  • 0
Opublikowano

Chyba że problem się pojawił przy kopiowaniu systemu z poprzedniego Mi.

W tym może być problem jeśli kopią były aplikacje, bo same dane typu multimedia, kontakty itp nie powinny robić zamieszania.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka