Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W tym filmie jest Xiaomi 14T Pro z dialerem Google i ma nagrywanie? Co to za wersja ROMu?

Poczytałem sporo na forum i wszędzie jest mowa o ROMie Global Taiwan i dialerze Xiaomi gdy ktoś chce mieć nagrywanie rozmów. 
Właśnie jestem na etapie odblokowania mojego 14T oficjalną drogą za pomocą skryptu w Pythonie z XDA.

Edytowane przez mbi
Opublikowano (edytowane)

Pewnie nie ma takiego programu w wersji .apk (googleplay) żeby zastąpił dialer google dialerem xiaomi i było nagrywanie rozmów. Gdyby było to takie proste 

to pewnie już ktoś podał by link do takiego pliku.  Na wersjach Rom tzw EU czyli dla Europy tak skutecznie poblokowali nagrywanie że trzeba inny Firmware...

własnie Taiwan lub Indonesia. Trzeba jednak odblokować bootloader bo inaczej nie wgrasz w/w więcej

i najlepiej skorzystać z pomocy bardziej obeznanych jeśli nie chcesz czekać w nieskończoność na odblokowanie ale jeśli masz czas to dasz radę ...ja np dałem radę ale czas miałem 360 godzin jakieś siedem dni i oczywiście musisz mieć konto Xiaomi minimum z 30 dniowym stażem ...jeśli nie to jak wspomniałem wcześniej :-)  wtedy powinno się udać już po 72 h

Edytowane przez Kris Kinski
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Netoper napisał(a):

A w której sekundzie filmu wypatrzyłeś że to dialer Google?

Po interfejsie aplikacji widzę (ikony, rozmieszczenie itp) że wygląda jak w moim 14T.

@Kris Kinski wiem, że trzeba odblokować bootloader. Temat z poradnikiem o odblokowaniu już czytałem. Konto Xiaomi mam ponad 30 dni. Dziś próbowałem metodę ze skryptem w Pythonie, wczoraj próbowałem ręcznie więc myślę, że przy odrobinie cierpliwości uda się. Potem wgranie ROMu Global Taiwan i zablokowanie bootloader'a bo zależy mi na działaniu aplikacji bankowej.

Edytowane przez mbi
Opublikowano

Rozmieszczenie ikon to można indywidualizować. Natomiast sam interfejs to ciężko mi ocenić bo nawet napisów nie widać, ale kolejność opcji nie jest taka jak w globalu Eea czy Mi.
Patrząc jeszcze na kolor dłoni to raczej nie jest odcień europejski, no chyba że z wakacji z Indii Stefan czy Pioter wrócił :)

Być może, że w telefonach dedykowanych na rynki gdzie nie ma obostrzeń jak w EU jest dialer Google i ma opcję włączania nagrywania, i być może że jest to dialer Google (to tylko moje dywagacje) patrząc w komentarze do filmu (aż 2) jeden odnosi się do chińskiego romu że nie ma takiego ustawienia, a chiński ROM jest z dialerem Xiaomi.
Trza by prześwietlić kanał to może by coś wyszło kto z jakiej lokalizacji to zamieścił.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Netoper napisał(a):

A w której sekundzie filmu wypatrzyłeś że to dialer Google?

Widać w pierwszych sekundach filmu. Serio, nie oglądałeś filmu? Widać wszystko wyraznie. 

Edytowane przez marcin_poco
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Kris Kinski napisał(a):

Co do odblokowywania bootloadera to trzeba próbować dokładnie o godzinie 18:00 polskiego czasu  ..czyli w Chinach chyba 24:00 

Zgadza się, akurat obecnie mamy czas zimowy więc będzie to 17:00 czasu polskiego.

Edytowane przez mbi
Opublikowano
Widać w pierwszych sekundach filmu. Serio, nie oglądałeś filmu? Widać wszystko wyraznie. 
Jakbym nie oglądał to bym nie zabierał głosu. Działam na TT i oglądałem z telefonu, i być może to jest pomroczność starcza, albo brak uwagi że nie zauważyłem który to jest dialer, więc dlatego spytałem w którym momencie to widać.
Jeśli Ty wyraźnie widzisz to podziel się informacją jak tego dialera zidentyfikować.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

no tak patrząc po wyglądzie menu ustawien i jak to się otwiera to googlowy ... 🙃 sam nie miałem okazji z tego korzystać ale tu wiele osób już na nim psy wieszalo ... 🙃 ostatnio też ktoś tu się pytał jakie są dialery w wersjach TW i ID ... bo któryś tam na tego Googla właśnie ... TW chyba jest na Xiaomi ... ale tu już nie mam pewności ...

Edytowane przez Master
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Netoper napisał(a):

Jeśli Ty wyraźnie widzisz to podziel się informacją jak tego dialera zidentyfikować.

Najpierw klika w ikonę Google Telefon, potem przechodzi do samej appki, a na końcu uruchamia ustawienia. Widać, że to na 100% Google. Przecież ja siedze na Globalu i z tego korzystam od wielu lat.

Edytowane przez marcin_poco