Skocz do zawartości
  • 0

Czcionki Xiaomi

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Które czcionki obejmują polskie znaki? Teraz wszystkie są płatne i jak jakąś kupię to chcę mieć pewność że polskie znaki też będą pokryte tą czcionką. Jest w ogóle jakiś sposób żeby sprawdzić przed kupieniem czy dana czcionka ma polskie znaki?

Edytowane przez Swift Poland
Nie dodałam tagu

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

A te co podlinkowałem to w ogóle przydatne? da się w ogóle same czcionki zainstalować bo jak pisałem nie testowałem ?
A na marginesie co do motywów (płatnych ) to nie pamiętam czy na romie XiaomiEu czy na Indonezji pokazywało że płatne 2zł , z ciekawości wlazłem i normalnie pobrało bez upominania się o kasę i uruchomilo normalnie na fonie.
Z tym że wykorzystałem tylko tapetę ekranu blokady.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Porównując obok siebie 12x (hyperos1) z 15(hyperos3) można zauważyć że przy tej samej czcionce na starszym systemie jest ona jednak ciut mniejsza. Na obu telefonach ustawienia wielkości na minimum. Jest jeszcze gdzie jakieś ustawienie umożliwiające zmianę całego interfejsu/czcionki do np 75% ?

• 0
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

W Xiaomi 12X.

Jest ustawione 490 dp, nie wiem czy to wartość domyślna. Nie przypominam sobie żebym to zmieniał.

Edyta: sprawdziłem i to właśnie ten parametr odpowiada za rozwiązanie mojego problemu:) 

Testuję teraz ustawienia na Xiaomi 15 i to dokładnie to o co pytałem. Dzięki 😀

Edytowane przez J_D
Literówka
  • Like 1