Skocz do zawartości
  • 0

WiFi / sieć komórkowa

Pytanie

Opublikowano

Dzień Dobry,

telefon Xiaomi 15 Ultra.

Gdy mam włączone WiFi i telefon połączy się z siecią, nikt nie może się do mnie dodzwonić i nie dostaje SMS-ów ("abonent jest chwilowo niedostępny"). Mam zasięg "full". Po wyłączeniu WiFi wszystko wraca do normy. Czy ktoś miał podobną przypadłość w telefonie?

Dziękuję

SW

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

ciekawe ... nie miałem u siebie nic takiego ... wifi mam praktycznie cały czas włączone no i żadnych takich problemów ... może to coś po stronie operatora ? ogólnie można zacząć od włączenia / wyłączenia volte i vowifi ... bo to potencjalnie może mieć jakiś wpływ ...

• 0
Opublikowano

Wyłącz w ustawieniach karty SIM " połączenia przez wi-fi"

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Aaaa :) Master był szybszy.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• Haha 1
  • 0
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi. Okazało się, że przy wyłączonym WiFi też to się zdarza. W ustawieniach sieci komórkowej zmieniłem preferowany typ sieci z 5g na LTE i od doby wszystko działa normalnie. Czas pokaże czy niestabilność sieci 5g (?) mogła generować takie hece...

• 0
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Sławomir Witek napisał(a):

Dziękuję za odpowiedzi. Okazało się, że przy wyłączonym WiFi też to się zdarza. W ustawieniach sieci komórkowej zmieniłem preferowany typ sieci z 5g na LTE i od doby wszystko działa normalnie. Czas pokaże czy niestabilność sieci 5g (?) mogła generować takie hece...

no ciekawe ... ogólnie sieć 5G pracuje w dwóch trybach - tzw. SA i NSA - u nas zdecydowana większość (chyba?) pracuje w trybie NSA ... ale SA też powoli idzie do przodu ... tu jest o tyle trudniej że to nowa infrastruktura no i wiadomo - z czasem się upowszechni ... 🙃 a moze to kwestia konfiguracji stacji bazowej z której korzystasz?

ps. ustawienie w telefonie trybu pracy 5g chyba jest domyślnie ukryte - po włączeniu przełącznik będzie widać w ustawieniach karty sim

Edytowane przez Master