Skocz do zawartości
  • 0

Problem z esim note 13pro+5g

Pytanie

Opublikowano

Witam to jest mój pierwszy post jestem użytkownikiem redmi Note 13 PRO PLUS 5g chciałem aktywować kartę eSim pomimo tego że w moim systemie operacyjnym telefonu jest możliwość zarządzania kartami moduł jest nieaktywny jest to telefon kupiony od chińskiego sprzedawcy przez Allegro z tego co się dowiedziałem to board to z incor natomiast mam hyperos1.0. telefon obsługuje SIM nie mam bladego pojęcia dlaczego to nie działa proszę o pomoc

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Screenshot_2025-09-06-16-46-49-639_com.android.settings.jpg

Screenshot_2025-09-06-16-50-22-521_com.android.chrome.jpg

Jest jakis sposob zeby ogarnac rom odpowiedni do tej wersji

Jest jakis sposob zeby ogarnac rom odpowiedni do tej wersji zeby dzialal esim oraz aktualizacje

• 0
Opublikowano

Chińska wersja Redmi Note 13 Pro+ nie wspiera eSIM-a. Możesz ewentualnie patrzeć za jakimiś rozwiązaniami symulującymi eSIM-a na fizycznej karcie SIM. Jeśli ktoś wgrał przeróbkę i zablokował bootloader, to może być trudno zrobić z takim cackiem cokolwiek (to w kwestii ROM-u). Jedyny odpowiedni ROM pod ten wariant to chiński, ale tam nie ma polskiego (można odpalić z morelocale pewnie, ale i tak całości to nie obejmie).

Niestety, tu trzeba bardzo mocno patrzeć na specyfikację. Wariant z 16 GB RAM-u powinien wzbudzić podejrzenia od razu, bo nie było go na rynek globalny. Polska specyfikacja ze strony Xiaomi wymienia tylko 8/256 i 12/512. Ewidentnie przeróbka chińska.