Zafiek Opublikowano 4 Września 2025 Opublikowano 4 Września 2025 Witam Korzystam z tego poradnika Po wpisaniu komendy .\fastboot devices wykrywa urządzenie ale po drugiej fastboot flash recovery twrp-3.7.1_12-0-mondrian-Nebrassy.img (wersja z kropką na początku też) wywala błąd the term'fastboot' is not recognized as the name of a cmdlet foto w załączniku Trzy lata temu na tym samym komputerze robiłem do innego telefonu i działało. Z góry dzięki za pomoc
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Września 2025 Opublikowano 4 Września 2025 W drugim poleceniu nie zrobiłeś .\ jak w pierwszym, stąd nie idzie. Zrób i pójdzie. 1
Zafiek Opublikowano 5 Września 2025 Autor Opublikowano 5 Września 2025 (edytowane) Dzięki za działało. Zainstalowałem TWRP bez problemu, Potem ROM i jest problem. Po ponownym uruchomieniu telefonu. Pojawia się logo Poco i po chwili ekran się wyłącza i tak w koło. Gdy wchodzę do TWRP, dłużej się ładuje i nie moge nic zrobić. Jak by ekran dotykowy nie działał. (na górze mi pokazuje że ma 100% baterii). Teraz nie wiem co robić, wgrać nowe TWRP? czy przez FASTBOOT próbować instalacje systemu? Nie chce telefonu uceglić Edytowane 5 Września 2025 przez Zafiek
Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 Myślę że lepiej przez Fastboota robić i ewentualnie potem zaktualizować TWRP. 1
Zafiek Opublikowano 6 Września 2025 Autor Opublikowano 6 Września 2025 (edytowane) Dzięki pomogło TWRP chyba jest popsute. Zainstalowałem system przez fastboot, i sie odpalił. Uruchomiłem ponownie i chodzi. Ale jak chciałem wejśc do TWRP, to telefon urchomił sie w tryb fastboot. Nie chciał dalej wystartować do systemu / TWRP. nawet przez komedy. Zainstalowałem nowe inne twrp, i dalej to samo. ale po instalacji przez fastboot systemu. Wszystko wróciło do normy. System chodzi i do TWRP moge wejsc. Zainstalowałem system przez TWRP i jest OK. Drugie pytanie Gdy wchodze w aktualiacje systemu, pyta się czy ma postawione TWRP. Po zaakceptowaniu pokazuje mi nową wersje do aktualizacji. Ma taki sam numer jak moja obecna i waży prawie 6GB to błąd? Aktualizować czy nie? (W tym poradniku było napisane ze aktualiacje systemu instalowanego przez twrp są automatyczne.) 3 Instalacja nowego TWRP, usuwa dane? Edytowane 6 Września 2025 przez Zafiek
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Września 2025 Opublikowano 6 Września 2025 2. Jeśli miałeś już tę wersję pobraną z sourceforge i w międzyczasie nic nowego nie wyszło, to nie musisz pobierać. Za pierwszym razem może być taki błąd, potem w teorii nie powinno go być. 3. Nie. 1
Rekomendowane odpowiedzi