Skocz do zawartości

Root + aplikacja tv smart vectra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy w dobrym dziale daje posta 

Czy macie może jakiś sposób na ominięcie sprawdzania root'a przez aplikacje vectry tv smart ?

Opublikowano

Tak przestać się bawić root'em. Nie zauważyłeś, że od jakiegoś czasu coraz więcej aplikacji się wywala mimo zastosowania magiska i temu podobnych. Albo zamknąć bootloader, albo próbować tych sposobów co piszą ludzie, do oporu,  ja próbowałem przez parę dni, ale już mi przeszło.....

Opublikowano

A to dopiero początek, niestety. Google ogłosiło, że od 2027r na certyfikowanych urządzeniach będzie można instalować aplikacje tylko od deweloperów, którzy przeszli weryfikację przez Google. Oczywiście dla naszego dobra i bezpieczeństwa.

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Nie wiem czy w dobrym dziale daje posta 

Czy macie może jakiś sposób na ominięcie sprawdzania root'a przez aplikacje vectry tv smart ?

A to dopiero początek, niestety. Google ogłosiło, że od 2027r na certyfikowanych urządzeniach będzie można instalować aplikacje tylko od deweloperów, którzy przeszli weryfikację przez Google. Oczywiście dla naszego dobra i bezpieczeństwa. 

Czyli zapowiada sie na pełna inwigilację 

kupuj najlepiej w estore

Wygląda na to, że deweloperzy coraz mocniej dokręcają śruby, a stare metody (takie jak Magisk) nie działają już tak dobrze.

Edytowane przez bramon
Opublikowano

To nie developerzy dociskają tylko google kombinuje a devi muszą się do tego dostosować.
Devi są też w sporze z google za różne praktyki próbujące ograniczać (między innymi) po za sklepową dystrybucję aplikacji.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
34 minuty temu, Netoper napisał(a):

To nie developerzy dociskają tylko google kombinuje a devi muszą się do tego dostosować.
Devi są też w sporze z google za różne praktyki próbujące ograniczać (między innymi) po za sklepową dystrybucję aplikacji.

Czy to oznacza to samo co w przypadku iphone, brak możliwość instalowania aplikacji z poza sklepu ?

Opublikowano

Pewnie tak, ale chyba nie są w stanie do końca zablokować, żeby instalować tylko aplikacje ze sklepu. Pożyjemy, zobaczymy.

Opublikowano
56 minut temu, kris68 napisał(a):

Pewnie tak, ale chyba nie są w stanie do końca zablokować, żeby instalować tylko aplikacje ze sklepu. Pożyjemy, zobaczymy.

Jak tak będzie to nie będziemy mogli instalować modowanych aplikacji :(

Opublikowano

W tym przypadku Devi na razie górą bo sądy orzekły że google nie może być monopolistą w dystrybucji aplikacji.