Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Nie wiem czy ktoś tu jeszcze bywa. Mam problem z moim S1. Po zmianie telefonu zegarek synchronizuje się z nowym telefonem, pokazuje statystyki, mogę odbierać połączenia czy SMSy ale nie mam innych powiadomień (Gmail, WhatsApp, itp.). Nie mam też budzika... w sumie ważna i przydatna sprawa 😐

W tej chwili mam Samsunga z Androidem 15. Niby to samo oprogramowanie Mi Fitness v 3.43 a jednak nie działa tak jak bym chciał. Wcześniej sprawdzałem na iPhone, był podobny objaw ale zgoniłem to na kiepską współpracę z iOS. 

Sprawdzałem już wszystko co znalazłem na temat powiadomień i skończyły mi się pomysły. 

Może ktoś miał już ten problem i wie jak to rozwiązać? 

Opublikowano

Miałem coś podobnego ze smatwatchem Samsunga, który nie chciał w pełni współpracować z telefonem Xiaomi i skończyło się tak, że trzeba było "musić" zegarek do współpracy wgrywając zegarkowi patche.

Obawiam się jednak, że trudno będzie bez złamania "flagi" zmusić Samsunga do współpracy z zegarkiem innym, niż tej samej firmy.

Opublikowano

Czy to czasem jednak nie jest problem i integracją i dostępem do serwisów w aplikacji Mi Fitness skoro na iOS również miałem ten sam problem? Spodziewałbym się że tu coś przeoczyłem. 

Opublikowano (edytowane)

Niewykluczone, że masz rację, niemniej akurat Samsung i Apple, dbają jedynie o własne interesy, co ilustruje przykład jaki przytoczyłem powyżej.

Galaxy Watch 5 i inne modele zegarków Samsunga, działają w pełni jedynie we współpracy z telefonami Samsunga, chyba że spachuje się zegarek, to wówczas i z telefonami innych marek.

Edytowane przez Licht
Opublikowano
Czy to czasem jednak nie jest problem i integracją i dostępem do serwisów w aplikacji Mi Fitness skoro na iOS również miałem ten sam problem? Spodziewałbym się że tu coś przeoczyłem. 
W ustawieniach w Samsungu dałeś zezwolenie żeby mifitnes miał dostęp do powiadomień?

Mam amazfitBipS z samsungiem s21 i Redmi Watch5 z samsungiem S25 i powiadomienia działają bez zająknięcia tylko trza było uprawnienia ustawić.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
17 godzin temu, Netoper napisał(a):

W ustawieniach w Samsungu dałeś zezwolenie żeby mifitnes miał dostęp do powiadomień?

Chyba do wszystkich jakie znalazłem i widziałem. Stwierdziłem że najwyżej nadam wszystko a potem będę sprawdzał czego nie potrzebuję. Mam wrażenie że powiadomienia inaczej ustawiało się w Mi Fitnes na Mi 10 T a tu jest inaczej i brakuje mi to opcji w aplikacji, ale to może być kwestia wersji oprogramowania. Na Mi 10T ustawiałem to dawno temu a potem nie zaglądałem tam. W samej aplikacji uprawnienia ma też przyznane na wszystko. Czy w uprawnieniach dla urządzenia powinno coś być? tam nic kompletnie nie ma. 

Wrócę chyba na Mi 10T i sprawdzę czy tam czegoś nie przeoczyłem w aplikacji.