Skocz do zawartości
  • 0

Samoczynne restarty po połączeniu bt aparatu słuchowego Signia

Pytanie

Opublikowano

Telefon kupiony dla starszej osoby. Redmi Note 14 4g samoczynnie restartuje się po sparowaniu i połączeniu z aparatem słuchowym Signia. Nie dość że się restartuje to jeszcze po restarcie traci sporo ustawień. Ten sam efekt w dwóch różnych egzemplarzach. Niby kompatybilny z protokołem ASHA. Przetrenowałem różne ustawienia bt w opcjach programistycznych, nic nie pomaga. Najnowszy oryginalny rom z Androidem 15. Ze starym RN10 wszystko działa. Ma ktoś jakis pomysł co z tym zrobić? (oprócz kupna innej marki np szajsunga)

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Telefon ma odblokowany bootloader ?

Mógłbyś wtedy sprawdzić inne wersje firmware, bo w obecnej ewidentnie jest błąd.

• 0
Opublikowano

@Licht to nowy telefon ma 7 dni. Oddam i zwrot kasy.  Xiaomi wie o problemie ale nie naprawia. Zadalem problem chińskiemu deepseek i wszystko mi wytłumaczyło. Telefon nie ma żadnych certyfikatów, jedyny to CE którego tez nie spełnia.  Zaproponowało żeby wystąpić nie tylko o zwrot kasy, ale dodatkowo o odszkodowanie za wprowadzanie w błąd kupujących (200% ceny). Łącznie z gotowym pismem i wskazanymi podstawami prawnymi. Dodatkowo reklamy w aplikacjach systemowych też są niezgodne z prawem EU co też proponowało dodać w reklamacji. Xiaomi ma teraz wszystkich w głębokim poważaniu. 

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, FromWP napisał(a):

... Xiaomi ma teraz wszystkich w głębokim poważaniu. 

Trudno się w takim rzeczy stanie z tym nie zgodzić.

A na jaką markę padnie obecnie Twój wybór ?

• 0
Opublikowano
27 minut temu, Licht napisał(a):

A na jaką markę padnie obecnie Twój wybór ?

Jeszcze szukam. To ma być prosty tani telefon max 1000zl, ale działający. Może Motka Edge 50 Fusion, albo tani Samsung, ale do  Samsunga ma awersję.

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, FromWP napisał(a):

Jeszcze szukam. To ma być prosty tani telefon max 1000zl, ale działający. Może Motka Edge 50 Fusion, albo tani Samsung, ale do  Samsunga ma awersję.

Używałem Galaxy S5 swego czasu i to z powodzeniem, ale do polityki tej firmy jakoś trudno przywyknąć, natomiast Motorola (czytaj: Lenovo), robi całkiem udane konstrukcje, a przede wszystkim szczelne i mniej wrażliwe na upadki.