Skocz do zawartości
  • 0

Robienie zdjęć dokumentów Redmi Note 14 Pro

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Cześć, 

Czy wiecie może co mogę zrobić, żeby tekst na zdjęciach po bokach nie było rozmazane? Screenshot_2025-07-25-14-17-23-685_com_miui.gallery-edit.thumb.jpg.f2d98c4a2adb5e99c7e6de60702a3034.jpg

Sprawdzałem różne ustawienia i nic się nie zmieniło.

Dzięki za podpowiedzi! 

Edytowane przez jaszo

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Dokument Ci nie lezy idealnie prosto albo kwestia optyki. Ja moim robię z reki idealne zdjęcia dokumentów i robię 

PDF-y.

• 0
Opublikowano (edytowane)

kiedyś był już podobny temat - jak pamiętam ... niektóre telefony / optyka tak mają ...

możesz zerknąć np na ten temat ...

https://www.reddit.com/r/miui/comments/1fe5m90/redmi_note_13_pro_5g_blurry_photos/

a w szczególności na ten wpis ...

I have the Note 13 Pro 5G which has the same camera module. It has the same behaviour. It is not a defect. The focus range is very low because of the wide aperture (f/1.64) of the module that is also responsible for the beautiful and shallow depth of field (background blur). The workaround is that you have to use 2x zoom and take pictures from a distance

Edytowane przez Master
  • 0
Opublikowano

Dziękuję! Przy podwójnym zoomie zdecydowanie lepiej wygląda. Choć... Miałem nadzieję, że to jakies ustawienie filtra, którego nie mogę znaleźć, żeby w normalnym trybie używać aparatu