jaszo Opublikowano 25 Lipca 2025 Opublikowano 25 Lipca 2025 (edytowane) Cześć, Czy wiecie może co mogę zrobić, żeby tekst na zdjęciach po bokach nie było rozmazane? Sprawdzałem różne ustawienia i nic się nie zmieniło. Dzięki za podpowiedzi! Edytowane 25 Lipca 2025 przez jaszo
0 kris68 Opublikowano 25 Lipca 2025 Opublikowano 25 Lipca 2025 Dokument Ci nie lezy idealnie prosto albo kwestia optyki. Ja moim robię z reki idealne zdjęcia dokumentów i robię PDF-y.
0 Master Opublikowano 25 Lipca 2025 Opublikowano 25 Lipca 2025 (edytowane) kiedyś był już podobny temat - jak pamiętam ... niektóre telefony / optyka tak mają ... możesz zerknąć np na ten temat ... https://www.reddit.com/r/miui/comments/1fe5m90/redmi_note_13_pro_5g_blurry_photos/ a w szczególności na ten wpis ... I have the Note 13 Pro 5G which has the same camera module. It has the same behaviour. It is not a defect. The focus range is very low because of the wide aperture (f/1.64) of the module that is also responsible for the beautiful and shallow depth of field (background blur). The workaround is that you have to use 2x zoom and take pictures from a distance Edytowane 25 Lipca 2025 przez Master
0 jaszo Opublikowano 25 Lipca 2025 Autor Opublikowano 25 Lipca 2025 Dziękuję! Przy podwójnym zoomie zdecydowanie lepiej wygląda. Choć... Miałem nadzieję, że to jakies ustawienie filtra, którego nie mogę znaleźć, żeby w normalnym trybie używać aparatu
Pytanie
jaszo
Cześć,
Czy wiecie może co mogę zrobić, żeby tekst na zdjęciach po bokach nie było rozmazane?
Sprawdzałem różne ustawienia i nic się nie zmieniło.
Dzięki za podpowiedzi!
Edytowane przez jaszo3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi