Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Bardzo proszę o pomoc, bo nie mogę sobie z tym poradzić. Posiadam telefon Xiaomi 13 Ultra wraz z xiaomi.eu z dnia 14.06.2025r. Po zainstalowaniu najnowszego oprogramowania, gdy chciałem użyć aplikacji Revoult, dostałem komunikat, że moje urządzenie jest zrootowane i nie będę mógł korzystać z tej aplikacji. Myślę, sobie trudno, na syna telefonie zainstaluje i tyle. Dzisiaj pobrałem zwykłą aplikację MOYA super(punkty za zatankowane paliwo). I co? "wykryto zrootowane urządzenie". Tego już za wiele. Panowie, proszę, pomóżcie. Idzie to jakoś obejść. Szukałem informacji w sieci już, piszą ludzie o jakimś magisk, ale jakoś mnie to przerasta. Tam trzeba jakieś moduły zainstalować czy coś... Pomóżcie! 

Opublikowano (edytowane)

poczytaj ten wątek ...

https://miuipolska.pl/forum/topic/65623-google-pay-fix-nowa-metoda-po-zmianach-w-play-integrity-od-20052025r/

z tymi modułami i magiskiem też jest sporo zabawy a i wcale nie masz pewności że to pomoże - a nawet jeśli to jak długo ... możesz rozważyć wrzucenie oryginalnego systemu i zablokowanie bootloadera żeby mieć spokój ... to najpewniejszy sposób - ale musisz zrobić backup danych bo miflash wszystko wywali z partycji systemowej i recovery no i zablokować można tylko na systemie który jest zgodny z dystrybucją samego urządzenia - tak więc szukasz systemu albo typu global albo China (paczka musi być w wersji fastboot) no i jedziesz miflash ... w tutorialach jest poradnik jakby co ... jeśli zależy Ci na nagrywaniu rozmów a masz telefon z globalnej dystrybucji możesz rozważyć wrzucenie systemu w wersji ID lub TW zamiast europejskiego EU ... na ID lub TW też możesz zrobić locka bo to też tzw. globale tylko dedykowane pod inne regiony ...

Edytowane przez Master
Opublikowano
W dniu 5.07.2025 o 15:11, Master napisał(a):

poczytaj ten wątek ...

https://miuipolska.pl/forum/topic/65623-google-pay-fix-nowa-metoda-po-zmianach-w-play-integrity-od-20052025r/

z tymi modułami i magiskiem też jest sporo zabawy a i wcale nie masz pewności że to pomoże - a nawet jeśli to jak długo ... możesz rozważyć wrzucenie oryginalnego systemu i zablokowanie bootloadera żeby mieć spokój ... to najpewniejszy sposób - ale musisz zrobić backup danych bo miflash wszystko wywali z partycji systemowej i recovery no i zablokować można tylko na systemie który jest zgodny z dystrybucją samego urządzenia - tak więc szukasz systemu albo typu global albo China (paczka musi być w wersji fastboot) no i jedziesz miflash ... w tutorialach jest poradnik jakby co ... jeśli zależy Ci na nagrywaniu rozmów a masz telefon z globalnej dystrybucji możesz rozważyć wrzucenie systemu w wersji ID lub TW zamiast europejskiego EU ... na ID lub TW też możesz zrobić locka bo to też tzw. globale tylko dedykowane pod inne regiony ...

Chyba sobie odpuszczę. Dzięki za odpowiedź kolego.