Skocz do zawartości
  • 0

Redmi 13, nowy system win 11 nie wykrywa przez USB

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witam , przesiadłem się na Win 11 i  system nie wykrywa urządzenia Redmi 13 przez USB, 

1. Menadzer urządzeń - kontrolery magistrali uniwersalne - nieznane urządzenie USB (resetowanie portu nie powiodło sie)

2. Po zainstalowaniu ADB (przez dodaj starsze urządzenie) widoczny jest android ale nie aktywny - kod 10

1.Androiddrivers.thumb.jpg.bf863ce3463239ffdd76531612e8813e.jpg

3.Próbowałem zmienić sterownik do "nieiznanego urządzenia USB" ale win11 wykrzyczał że ma najlepsze sterowniki, próbowałem mu zapodać z dysku z katalogu ADP_driver to dał komunikat że sterowniki muszą być zgodne z prockiem x64. Steroniki ze strony xiaomi "USB_driver_R13"

2.USBdrivers.thumb.jpg.53374d77810fa661b7f31b2d96dd95c3.jpg

4.Po podłączeniu starszej  Redmi Note 9 te same objawy. Narazie myślę że może kabel USB uszkodzony, nowy przyślą w poniedziałek. Zedytuję post i dam znać czy dalej ten problem występuję. Załączam zdjęcia z Menadżera Urządzeń

Edytowane przez John Doe

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

jak korzystasz z portów 3 zmień na 2 - o ile masz ... też w biosie jest taka funkcja do USB dla poprawy kompatybilności ... xhci to chyba się nazywa (z pamięci pisze ...) sterowniki adb to chyba nie potrzebne jak chcesz mieć tylko dostęp do pamięci wewnętrznej ... a i jeszcze taki detal - upewnij się że fon jest ustawiony w trybie przesyłania plików ... a nie ładowanie czy tam inne tryby jeśli są ... ja u siebie to ustawiłem w opcjach programisty żeby domyślnie tak się uruchamiał po podłączeniu USB ... zawsze to wygodniej ...

Edytowane przez Master
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Dobra , dziękuję za zainteresowanie . okazało się przewód USB uszkodzony , pewnie jedna lub dwie żyły albo na wtyczce. Na nowym przewodzie wstępnie działa .  Mam teraz dostęp do pamięci masowaj a to było dla mnie priorytetem  medazer urządzeń zgłasza kod 10  i dodatkowao mam dwa nieznane urządzenia neisklasyfikowane  . W sumie mógłbym z tym żyć 😀 jednak przydało by się to poprawić dla samej kosmetyki.

3.USBdrivers.thumb.jpg.e89cc0a42ddf0808a9db3ae654c3a858.jpg

EDIT. Faktycznie sterownik adb nie był potrzebny aby miec dostęp do pamięci.

Odinstalowałem i działa.  Zostały dwa nieznane urządzenia.

Edytowane przez John Doe