Komputerowiec Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Nigdy się nie zepsuł, bateria trzyma jak złoto pomimo intensywnego używania i spadania dziesiątki razy. Kilka godzin dziennie czegoś słucham, głównie gadania, przez Internet i bateria starcza zwykle na cały dzień. Zawsze jest ładowany na pełnej mocy 120W. 6 kwietnia kończy się wsparcie techniczne i trzeba by wymienić na nowszy model. A ten telefon jest całkowicie sprawny. Kiedy on się zepsuje?😬 1
maszkara72 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Ja mam ponad 2 lata redmi note 11 pro 5G....i też skurczybyk nie chce się zepsuć,działa świetnie,no może bateria już nie taka,jak na początku,ale poza tym wszystko w nim działa bardzo dobrze.Myślałem o nowym smartfonie,ale nie ma sensu.Aha i jeszcze coś....mam kilkuletniego xiaomi redmi note 8 pro.Też działa rewelacyjnie,nawet bym powiedział,że szybciej od jedenastki.Osemki uzywam ,jako rezerwowego.Super sprzęty
marcin_poco Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) Mój Mi 10T Lite też ma 4 lata i nie chce się psuć, ale nie ma wsparcia, dlatego kupiłem POCO X7 Pro. Plus takiego trzymania telefonu kilka lat jest taki, że cokolwiek kupisz, to będzie duży przeskok wydajności wszystkiego. Stary telefon można używać jako zapasowy, gdyby główny się popsuł. Edytowane 5 Kwietnia przez marcin_poco 1
Master Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia no to może ja dorzucę jako ciekawostka - mi 11 chińczyk ... miałem go prawie że od premiery ... kupiłem 14 pro a 11tka poszła dla znajomego - po roku padła płyta główna ... 🙃 1
Komputerowiec Opublikowano 5 Kwietnia Autor Opublikowano 5 Kwietnia Stach używać telefon bez wsparcia. Zwłaszcza do logowania do banków i w ogóle do logowanie gdziekolwiek.
marcin_poco Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia (edytowane) @Komputerowiec Na włam, musisz się zgodzić np. poprzez Malware. Instalujesz złośliwą appkę i już. Samo się nie robi. To użytkownik klika coś i się zgadza na instalację, uprawnienia telefonu. Ja w Mi10t lite, mam swoje stałe appki, blokade reklam i nie gram w gry. Nie robię nic, oprócz aktualizacji appek z sklepu Google. Nie bawie sie w odblokowanie Bootlooadera itp. Tam niema jak się włamać. Dużo syfu jest w darmowych grach. Dlatego nie zalecam grania w darmówki. Edytowane 5 Kwietnia przez marcin_poco 1
marcin_poco Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 1 godzinę temu, Komputerowiec napisał(a): Zawsze jest ładowany na pełnej mocy 120W. Znam wiele osób, które ładują pełną mocą telefon i bateria nadal trzyma, po kilku latach. Dla mnie to mit, że szybkie ładowanie uszkadza baterie. Są algorytmy, elektronika zarządzająca procesem ładowania, żeby bateria wytrzymywała. Widać to po ciepłej baterii. Jest tylko delikatnie ciepła. A porównaj stare telefony, które miały wolne ładowanie a i tak się grzały. 1
Rekomendowane odpowiedzi