Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Mój telefon 13t w wersji global międzynarodowej a nie na europę zatrzymał się na aktualizacji hyperos z października i nie chce zaktualizować się do hyperos w wersji 2. Żadne zmiany regionów nie pomagają przerobiłem wszystkie azjatyckie amerykańskie i europejskie nie wyszukuje aktualizacji. Gdy pobieram cały plik recovery próbowałem z różnych stron wchodzę w ustawienia o telefonie na górze trzy kropki i wskazuję paczkę telefon zaczyna pobierać informację i po chwili wskakuje komunikat nie można flaschować tej stabilnej pamięci ram. Przerobiłem już wszystko ustawienia fabryczne przywracałem pobierałem ROM z różnych źródeł oficjalnych i nie od razu dodam prawidłowy w wersji global nowszej od mojej i najnowszej dostępnej bo mam taki telefon a nie na europę. Pobierałem i wersję, tą która jest na telefonie ją mogę ponownie zainstalować wskazując cały duży plik recowery. Po wpisaniu kodu aby sprawdzić wersję telefonu https://micenter.pl/jak-sprawdzic-czy-mozna-zainstalowac-nagrywanie-rozmow-do-kazdego-xiaomi-13t-pro/   Aby sprawdzić region należy otworzyć aplikację Telefon (ze słuchwką) i wpisać numer: *#*#26822277437#*#* .Ja mam odpowiedź chanel XM czyli poprawna.

W załączniku zrzuty. Ktoś jakieś pomysły?

IMG_20250325_120949.jpg

IMG_20250325_121045.jpg

IMG_20250325_121118.jpg

IMG_20250325_121310.jpg

IMG_20250325_122343.jpg

IMG_20250325_124339.jpg

Edited by lukaszpwa
Posted

Wygląda to tak, jakby Xiaomi nie puściło aktualizacji z tej wersji w ogóle...

Co śmieszniejsze, gdybyś miał 1.0.9.0, to aktualizacja do OS2 pojawiłaby się od razu po zmianie regionu np. na Tajlandię (właśnie sprawdziłem OTA).

Możesz spróbować metody z podmianą plików w aktualizatorze (pisał o tym swego czasu @Marrik - może nie działać na nowych wersjach) albo odblokować bootloader i wtedy wgrać OS2.

• 3 weeks later...
Posted

Na regionie Brazylia pojawiła się aktualizacja do wersji 2.0.2 telefon się zaktualizował problem się sam rozwiązał.