Skocz do zawartości
  • 0

Redmi Note 13 Pro+

Pytanie

Opublikowano

Cześć, kupiłem jakiś czas temu dwa telefony z poniższej akcji:

https://archiwum.allegro.pl/oferta/xiaomi-redmi-note-13-pro-12gb-512gb-5000mah-oled-i14885444459.html

Wersja MIUI Global 14.0.3 (TNOMIXM)

Wersja Android TP1A.220624.014

Niestety nie mogę zrobić żadnej aktualizacji (tak było w ofercie, niedopatrzenie). 

Czy możecie podpowiedzieć czy da się coś zrobić, nawet tracąc gwarancję, gdyż niektóre aplikacje/funkcje nie działają (NFC, dyktafon w Duolingo, McDonalds w Polsce)?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Thank you for choosing Xiaomi!
However, the device you purchased is not an official global version and user experience may be affected. Next time, please purchase the official global version of the device through officially authorized channels.

• 0
Opublikowano

No to wygląda chyba na chińską wersję, a w nich to nawet płatnie nie odblokujesz bootloadera żeby można było ROM zmieniać :(

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Pytanie, czy masz już odblokowany bootloader (ikona kłódki przy uruchomieniu telefonu). Jeśli nie, no to trzeba spróbować go jakoś odblokować. Masz Mediateka, w teorii powinno być z tym łatwiej, ale sugerowałbym napisać do jakiegoś serwisu (np. @Acid w MiCenter). Na zablokowanym bootloaderze w normalnym przypadku możesz używać jedynie chińskiej wersji softu, która nie ma języka polskiego.