beatson Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Dzisiaj kupiłem swój pierwszy telefon z nakładką MIUI i chciałem pobawić się aplikacją Pilota lecz nie jest ona domyślnie zainstalowana. Wyczytałem, że aby ją zainstalować należy pobrać Solid Explorer i nadać mu prawa roota aby odnaleźć instalkę apki. Tutaj zaczyna się mój problem bo wchodząc w Panel Sterowania--->Uprawnienia--->Dostęp do ROOT mam napisane tylko "Brak aplikacji z ROOT" i nie mogę nic więcej zrobić. Jak mam sobie poradzić ? Proszę o pomoc. Dziękuję i pozdrawiam PS. Mam jeszcze jeden problem. Czy tylko ja mam tak, że jeśli przyjdzie mi wiadomość przez Messenger'a, klikając w pasku powiadomień na nią nic się nie dzieje? Nie otwiera się okno rozmowy.
Nezumi Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Zrób wipe, a następnie zainstaluj MIUIPolska i masz problem i z root i z pilotem rozwiazany Co do Messagera, Panel Sterowania->Uprawnienia->Pływające Okna, a nasępnie Ustawienia->Powiadomienia->Pływające okna, Panel sterowania->Uprawnienia->Autostart. Jeżeli te ustawienia nie pomogą to już kwestia samego messagera (po ostatniej aktualizacji apki i u mnie świruje na Mi4)
nemed Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Wpierw uruchom apkę, po zamknięciu pojawi się w uprawnieniach rot, nadaj prawa i tyle. Nie wiem czemu ale tak to działa od jakiegoś czasu. Wysłane z Mi4 Lte
ZduneX25 Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Najpierw otwierasz apkę z rootem, a potem szukasz jej w uprawnieniach, bo jak w trakcie używania nie poprosi o roota to się tam nie pojawi sama.
beatson Opublikowano 24 Września 2015 Autor Opublikowano 24 Września 2015 To z facebookiem zadziałało, dziękuję bardzo. Albo jestem dziwny albo ten telefon jest dziwny. Włączam apkę "Solid Explorer", minimalizuję ją, włączam panel sterowania, uprawnienia, dostęp do roota i nadal nic nie ma. Gdy robię to samo ale zamykam solid explorer i później włączam panel sterowania itd. nadal jest pusto :C Mam wgrane MIUI Polska, kupowałem z tej aukcji http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-2-dual-sim-lte-2gb-ram-13mpix-gw-i5609170150.html. Z tego co wiem, sprzedawca ten identyfikuje się na wykop.pl nickiem McDogg i wgrywa najnowsze MIUI Polska przed wysłaniem telefonu. No chyba że ja jestem upośledzony to niech ktoś mi napisze krok po kroku jak to zrobić, proszę
ZduneX25 Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Pokaże się dopiero jak spróbujesz wykonać jakaś operację wymagającą roota i apka krzyknie, że go nie ma.
ZduneX25 Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Nie używam solida, w root explorer wystarczy spróbować wejść na /data i po sprawie.
MR.JERZYK Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 (edytowane) A jak to zrobić z Avastem? Mam stary zRoot-owany Samsung i nic nie muszę szukać bo wszystko działa, a tu po instalacji nie mogę w opcji Avast Premium - (blokowanie) mam nieakywne pole zaznaczenia, a szukanie i klikanie na aktywną aplikację kończy się fiaskiem bo nie ma takiej.... co radzicie? Edytowane 24 Września 2015 przez MR.JERZYK
beatson Opublikowano 24 Września 2015 Autor Opublikowano 24 Września 2015 Dziękuję wszystkim, już sobie poradziłem
Nezumi Opublikowano 26 Września 2015 Opublikowano 26 Września 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi