Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Dzisiaj kupiłem swój pierwszy telefon z nakładką MIUI i chciałem pobawić się aplikacją Pilota lecz nie jest ona domyślnie zainstalowana. Wyczytałem, że aby ją zainstalować należy pobrać Solid Explorer i nadać mu prawa roota aby odnaleźć instalkę apki. Tutaj zaczyna się mój problem bo wchodząc w Panel Sterowania--->Uprawnienia--->Dostęp do ROOT mam napisane tylko "Brak aplikacji z ROOT" i nie mogę nic więcej zrobić. Jak mam sobie poradzić :)

Proszę o pomoc.

Dziękuję i pozdrawiam :)

PS. Mam jeszcze jeden problem. Czy tylko ja mam tak, że jeśli przyjdzie mi wiadomość przez Messenger'a, klikając w pasku powiadomień na nią nic się nie dzieje? Nie otwiera się okno rozmowy.

Opublikowano

Zrób wipe, a następnie zainstaluj MIUIPolska i masz problem i z root i z pilotem rozwiazany :)

Co do Messagera, Panel Sterowania->Uprawnienia->Pływające Okna, a nasępnie Ustawienia->Powiadomienia->Pływające okna, Panel sterowania->Uprawnienia->Autostart.

Jeżeli te ustawienia nie pomogą to już kwestia samego messagera (po ostatniej aktualizacji apki i u mnie świruje na Mi4)

Opublikowano

Wpierw uruchom apkę, po zamknięciu pojawi się w uprawnieniach rot, nadaj prawa i tyle. Nie wiem czemu ale tak to działa od jakiegoś czasu.

Wysłane z Mi4 Lte

Opublikowano

To z facebookiem zadziałało, dziękuję bardzo. 

Albo jestem dziwny albo ten telefon jest dziwny. Włączam apkę "Solid Explorer", minimalizuję ją, włączam panel sterowania, uprawnienia, dostęp do roota i nadal nic nie ma. 
Gdy robię to samo ale zamykam solid explorer i później włączam panel sterowania itd. nadal jest pusto :C

Mam wgrane MIUI Polska, kupowałem z tej aukcji http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-2-dual-sim-lte-2gb-ram-13mpix-gw-i5609170150.html. Z tego co wiem, sprzedawca ten identyfikuje się na wykop.pl nickiem McDogg i wgrywa najnowsze MIUI Polska przed wysłaniem telefonu. 

No chyba że ja jestem upośledzony to niech ktoś mi napisze krok po kroku jak to zrobić, proszę :)

Opublikowano (edytowane)

A jak to zrobić z Avastem? Mam stary zRoot-owany Samsung i nic nie muszę szukać bo wszystko działa, a tu po instalacji nie mogę w opcji Avast Premium - (blokowanie) mam nieakywne pole zaznaczenia, a szukanie i klikanie na aktywną aplikację kończy się fiaskiem bo nie ma takiej.... co radzicie? 

Edytowane przez MR.JERZYK
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...