Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, niedługo będę w Chinach. Wiem, że bez problemu można wgrać już usługi Google i aplikacje do chińskiego ROM, bo jest pełno tutoriale do tego. Mam tylko pytanie czy Portfel Google i płatności NFC i Aplikacje bankowe będą chodzić ? Wyczytałem że Android Auto, nie ale obede się. Różnica w cenie jest kolosalna, plus bateria większa i ładowarka w zestawie. Jeszcze photography kit też kosztuje w Chinach połowę ceny.

Pozdrawiam 

Edytowane przez Maciej Gazdecki
Opublikowano
5 minut temu, Maciej Gazdecki napisał(a):

Witam, niedługo będę w Chinach. Wiem, że bez problemu można wgrać już usługi Google i aplikacje do chińskiego ROM, bo jest pełno tutoriale do tego. Mam tylko pytanie czy Portfel Google i płatności NFC i Aplikacje bankowe będą chodzić ? Wyczytałem że Android Auto, nie ale obede się. Różnica w cenie jest kolosalna, plus bateria większa i ładowarka w zestawie. Jeszcze photography kit też kosztuje w Chinach połowę ceny.

Pozdrawiam 

powinny działać ... tu już kilka osób pisało o tym na forum ... w tym osoba z chińską 15 pro - jeśli masz zablokowany bootloader to nie powinno być z niczym problemu ... do tego można wrzucić jeszcze taki pakiet more locale i będziesz mieć wszystkie apki ze sklepa Play po naszemu ...

Opublikowano

Maciej Gazdecki  ja wiem, że każdy liczy się z kasą, ale nie lepiej kupić 15 Ultra ? Master  wiem, jest starym zwolennikiem PRO co szanuję, ale mnie rajcuje ta wyspa aparatów. Mam na niej dosyć drogie szkło już kilka razy telefon mi poleciał, ale że to szkło i skórzany futerał wyszedł bez szwanku. No w Chinach to 3/4  ceny polskiej tylko nie pomyślałeś o odblokowaniu bootloadera ? Softy xiaomi.eu dalej wychodzą i pewnie będą, i pal sześć nagrywanie, ale mają dużo dodatkowych funkcji i śmigają jednak lepiej niż te, które przychodzą przez OTA. Poczułem to na swoim fonie kilka dni temu. I chyba bateria lepiej trzyma.

Opublikowano
8 godzin temu, Master napisał(a):

powinny działać ... tu już kilka osób pisało o tym na forum ... w tym osoba z chińską 15 pro - jeśli masz zablokowany bootloader to nie powinno być z niczym problemu ... do tego można wrzucić jeszcze taki pakiet more locale i będziesz mieć wszystkie apki ze sklepa Play po naszemu ...

Godzinę temu, kris68 napisał(a):

Maciej Gazdecki  ja wiem, że każdy liczy się z kasą, ale nie lepiej kupić 15 Ultra ? Master  wiem, jest starym zwolennikiem PRO co szanuję, ale mnie rajcuje ta wyspa aparatów. Mam na niej dosyć drogie szkło już kilka razy telefon mi poleciał, ale że to szkło i skórzany futerał wyszedł bez szwanku. No w Chinach to 3/4  ceny polskiej tylko nie pomyślałeś o odblokowaniu bootloadera ? Softy xiaomi.eu dalej wychodzą i pewnie będą, i pal sześć nagrywanie, ale mają dużo dodatkowych funkcji i śmigają jednak lepiej niż te, które przychodzą przez OTA. Poczułem to na swoim fonie kilka dni temu. I chyba bateria lepiej trzyma.

Hej. Tak ja chcę właśnie kupić wersję Ultra :)

• Like 1
Opublikowano

Zobaczę,

Jeśli będzie wszystko chodzić to nie będę odblokowywać bootloadera i zmieniać ROMu. Brak polskiego mi jakoś specjalnie przeszkadzać nie będzie, bez Android Auto przeżyje. Chodź nadal mam wątpliwości, bo jak się kupi w Polsce, to hulajnogę można sprzedać co dodają i wyjdzie ciut drożej, a masz spokój Jedno jest pewne, bo bywam w Chinach. Jak wejdziesz do salonu w Shenzhen czy gdziekolwiek i powiesz że chcesz no telefon, plus photography kit i np słuchawki, to dostaniesz taki rabat i wytargujesz się że masakra. Tam jest inna mentalność handlu. Zresztą są video na Youtube co się odwala na Huaqiangbei w Shenzhen, dużo mają podróbek, kradzionych ale są oficjalne legalne salony i przedstawicielstwa są na tych targach elektroniki.

• Like 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Cześć, parę tygodni temu kupiłem w Shenzhen. w sklepie firmowym. od razu jest do wyboru chiński i angielski - wybierasz angielski przy starcie.  google play wgrany od razu na pokładzie i po kolei wgrywasz apliakcje google. Był problem z polskimi literami ale pobierasz Gboard i instaluesz i po problemie. Ale trzeba trochę się pobawić ...... za to wydaje się iż lepiej wziąć ultrasa od razu bo jest już wersja global na rynku. z xiaomi 15 pro jest z tym problem. 

W dniu 6.03.2025 o 10:00, Maciej Gazdecki napisał(a):

Hej. Tak ja chcę właśnie kupić wersję Ultra :)

pro bardziej poręczny i mimo wszystko lżejszy. Ale ultra , wiadomo , bardziej bajerandzki z wyglądu. 

Edytowane przez PIT74
Opublikowano

jeśli chodzi o poręczność to przyznam że też tego się bałem ... ale wyszło na to że trochę niepotrzebnie ... ultra jest bardzo dobrze wyważona i w sumie nie czuje jakiegoś dyskomfortu przy używaniu ... minimalnie tylko wymusza inne ułożenie palców / dłoni ... szybko idzie się przyzwyczaić - mam porównanie z 14 pro - w sumie rozmiarowo są identyczne tylko ta wysepka jest większa i przesunięta do środka - wagowo też podobnie - tak więc przesiadka była całkiem bezbolesna ... ogólnie żeby nie problemy z unlockiem to też szykowałem się na 15 pro 🙃

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 3.04.2025 o 22:02, Master napisał(a):

jeśli chodzi o poręczność to przyznam że też tego się bałem ... ale wyszło na to że trochę niepotrzebnie ... ultra jest bardzo dobrze wyważona i w sumie nie czuje jakiegoś dyskomfortu przy używaniu ... minimalnie tylko wymusza inne ułożenie palców / dłoni ... szybko idzie się przyzwyczaić - mam porównanie z 14 pro - w sumie rozmiarowo są identyczne tylko ta wysepka jest większa i przesunięta do środka - wagowo też podobnie - tak więc przesiadka była całkiem bezbolesna ... ogólnie żeby nie problemy z unlockiem to też szykowałem się na 15 pro 🙃

czyli kupiłeś w tradingshenzen i odblokowałeś w NCUnlock czy drogą oficjalną?

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, jaffinio napisał(a):

czyli kupiłeś w tradingshenzen i odblokowałeś w NCUnlock czy drogą oficjalną?

fona kupiłem z naszej dystrybucji - czyli wersję global ... odblokowałem metoda płatna - nie miałem za bardzo czasu żeby bawić się w oficjalną ...

w tradingshenzen kupisz tylko chińczyki ... o ile pamiętam globali tam nie sprzedają - choć i dawno tam nie zaglądałem ... kiedyś nie było 🙃

Edytowane przez Master
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć ,chciałem odświeżyć troszkę temat, powiedźcie mi czy da się już może odblokować bootloader w wersji chińskiej dla wersji 15 ultra bądź 15 ultra? Pisałem do gościa z NCunlock ale nic mi się odpisał...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Jacek23tg napisał(a):

Cześć ,chciałem odświeżyć troszkę temat, powiedźcie mi czy da się już może odblokować bootloader w wersji chińskiej dla wersji 15 ultra bądź 15 ultra? Pisałem do gościa z NCunlock ale nic mi się odpisał...

nie da się - Xiaomi nic tu nie zmieniło w temacie ... i ile ktoś tam z Chin Ci nie pomoże to jesteś bez szans ...

PS. pewnie chciałeś napisać 15 ultra bądź 17 ultra? w sumie i tak nie ma znaczenia ... 🙃 chińczyków nie odblokujesz ... ostatnie modele które szło odblokować to były 14tki ... od 15tek i nowego hyperosa już ich nie ruszysz - nawet płatnie ...

Edytowane przez Master
Opublikowano

O 14 mi chodziło napisałem to świadomie 😉 szwagier ma 15 w wersji global i robi robotę ten peryskop a co do reszty to nie widzę różnic,mam 13 ultra obecnie i brałem pod uwagę również 14 ultra właśnie ,więc skoro da się ją odblokować to jest namiar na kogoś czy samemu przez konto mi ??

Opublikowano

Naciskaj tego z ncunlock czy da radę, bo oficjalnie Xiaomi ogłosiło, bodajże na wiosnę , że żadnych fonów z rynku CN nie odblokuje się po za Chinami, a czy obecnie wchodzi w to też konkretnie 14tka to nie podali,

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

tu bardziej chodzi już o wersję hyper os ... od tej która weszła z 15tkami to już nie idzie się chycic za unlocka 🙃 odblokować płatnie możesz tylko wersje global - lub spróbować przez swoje konto na ich community oficjalnie ... w razie czego zerknij też do tematu odblokowania w tutorialach ...

PS. napisałeś zapewne świadomie tylko nie ta liczba co trzeba jest świadoma 🙃

PS2. peryskop faktycznie luks i główny obiektyw zresztą też ... z tele i ultra szerokiego to mało co korzystałem ... 17 ultra podniesie dalej poprzeczkę - są już porównania na necie ...

https://www.notebookcheck.pl/Pierwsze-recenzje-aparatu-Xiaomi-17-Ultra-Leica-porownania-i-praktyczne-zastosowania-Ciezkie-czasy-dla-Samsunga-Galaxy-S26-Ultra-i-innych.1193030.0.html

a jeśli chodzi o 14 ultra to coś więcej może Ci napisać @kris68 albo @alonsoharris jeśli chodzi o 15 ultra - to fachowcy od foto ... ja to przy nich amator 🙃

Edytowane przez Master
Opublikowano

@Jacek23tgOppo zapowiada zoom optyczny x10 co robi się ciekawie. Poczekam, bo uczłowieczyć chiński rom nie jest jakoś trudno, bawię się 17 pro max i jakoś specjalnie nie jest uciążliwy, a ceny telefonów w Polsce są niezbyt atrakcyjne.