Skocz do zawartości

Xiaomi POCO F3 8/256 GB - Bateria zatrzymana na 15%, brak oznak ładowania. Jak naprawić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam problem z telefonem Xiaomi POCO F3 8/256 GB. Mianowicie jest problem z baterią która się zatrzymała i pokazuje cały czas 15%. Nie pomaga podłączenie do ładowarki, pokazuje, że ładuje ale nadal jest 15% i tak cały czas. Próbowałem telefon rozładować do końca i jakby wyzerować baterię ale po kilku godzinach bezczynności po podłączeniu ładowarki telefon samoczynnie się uruchamia i nadal pokazuje 15%.

Jakieś pomysły na naprawę, telefon ma 3 lata i był kupiony w polskim sklepie Xiaomi.

Edytowane przez Burito
Opublikowano

W serwisie sprawdzili, nawet podmienili baterię i nadal problem występuje. Mają sprawdzić płytę główną pod mikroskopem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Udało się rozwiązać problem?

U mnie bateria zaczeła szwankować w inny sposób.

Przy ok 12% podłaczam do ładowarki, pokazuje fast charge, wartość spada do 1% i tak zostaje, mimo że telefon jest dalej ładowany.

Wystarczy go zrestartować i pokazuje prawidłową wartośc w czasie ładowania.

Sama wydajność baterii też pozostawia wiele do życzenia. Pod koniec gwarancji była wymieniania w autoryzowanym serwisie, ale mialem wrażenie że wsadzili zamiennik bo tylko 3m cieczyłem się lepszą wydajnością, a po ponad roku zauważyłem bardzo jej duży spadek.