Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem się pożegnać z forum, uczestnikami, adminami- zawsze wszyscy byli uczynni i pomocni. Po 2 latach walki mam już dość, wczoraj zainstalowałem ROM Indonezja i zamknąłem bootloader. WSZYSTKO działa jak należy bez zbędnych kombinacji. Powodzenia w rozwoju rom-u.

Opublikowano

A jaka walkę żeś toczył?
Od listopada 23 mam F5 na tutejszym romie i odpukać żadnej walki z nim nie toczę, pomijając powiadomienia z Gmaila które i na wcześniejszych Xiaomi też szwankowały bez względu na rom ( ID, EEA, MI, TW, XiaomiEu)
Rozsądny debloat i wszystko śmiga.
Apki bankowe działają, płatności działają (po witamince) , SOT odczuwalnie lepiej niż na w/w romach, zero problemów ze stabilnością.

Inna sprawa że skoro zostałeś przy Xiaomi to pożegnanie trochę przedwczesne

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

no też jestem ciekawy ... tak jak pisał przedmówca - żadnych problemów nie doświadczam - z powiadomieniami nie mam problemów ... nawet Gmail się pojawia 🙃 mimo że dziada ograniczyłem na ile mogłem ... z poczty O2 mam powiadomienia na bieżąco, tak jak i z innych apek zresztą też - z żadnych rootów i magisków nie korzystam - nie ma takiej potrzeby - ogólnie jak jesteś zadowolony z globala to super - i tak jak pisał przedmówca - global nie wyklucza aktywnego uczestnictwa w życiu tego forum ... jesteś po prostu po innej stronie mocy 🙃

Opublikowano

Nie wiem o co jest dramat i trudno jest się odnieść. Posiadam Xiaomi odkąd pojawił się Redmi Note 4X czyli jakoś 2018 od tamtej pory nie miałem innego telefonu czy tabletu więc nie umiem się odnieść do konkurencji. Od około 2 lat mam problem z aplikacją Uber Drive, ale na tablecie Xiaomi Mi Pad 4 LTE działało wszystko do czasu... do tego roku byłem przekonany, że Uber blokuje mi komórkę bo zawsze z komórki pisałem do nich wiadomości wyzywając ich od oszustów i złodziei i nadal ich za nich uważam. Od tego roku zaczęły się problemy jak wysypał się system w Mi Pad 4 LTE i po wgraniu oryginalnego oprogramowania przez MiFlash nie mogę odblokować bootloadera i w zasadzie mam uziemiony tablet z systemem chińskim. W tym roku zaczęło pojawiać się mnóstwo problemów co pozwoliło mi przypuszczać, że Uber Drive mnie nie blokował na telefonie bym do nich nie pisał wiadomości, tylko chodzi o Play Integrity Strong i mimo usunięcia root i wszystkiego co z nim mogło by się kojarzyć, wgrania na nowo softu nie mogę uzyskać strong. Coraz więcej aplikacji przestaje pozwalać na użytkowanie np. Revolut co zmusiło mnie by cofnąć się do starszej wersji, przestał działać ChatGPT i co będzie dalej? Witaminka nic nie zmienia... fakt mogę płacić, ale do kiedy tak będzie? Wydaje mi się, że możemy być ofiarami wojny pomiędzy USA i Chiny i mocno się zastanawiam czy kolejny telefon nie będzie jakimś od Samsunga (ponad 10 lat nie używałem, więc nie znam ich problemów).
Teraz zadam trochę głupie pytanie by mieć pewność:
1. Czy mogę usunąć/zamknąć bootloadera nie wgrywając oficjalnego oprogramowania, bo boję się uziemienia jak z tabletem.
2. Czy usunięcie bootloadera rozwiąże problem z Play Integrity strong?
3. Czy zamkniętym bootloaderem można wgrywać XIAOMI.eu przez CMD?
Mogą być to śmieszne pytania, ale musze mieć pewność by nie uziemić komórki, jak tableta mogę przeboleć bo jest mało warty i zniszczony tak z telefonem już nie.

Opublikowano
27 minut temu, kozseb napisał(a):

1. Czy mogę usunąć/zamknąć bootloadera nie wgrywając oficjalnego oprogramowania, bo boję się uziemienia jak z tabletem.
2. Czy usunięcie bootloadera rozwiąże problem z Play Integrity strong?
3. Czy zamkniętym bootloaderem można wgrywać XIAOMI.eu przez CMD?

1. Bootloadera nie da się usunąć. Zablokować bootloader możesz tylko na oficjalnym ROMie.

2. Prawdopodobnie tak.

3. Nie.

• Like 1