Skocz do zawartości

POCO F6 Pro / Redmi K70 - HyperOS 2.0 by Xiaomi.eu - OS2.0.101.0.VNKCNXM - Android 15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.101.0.VNKCNXM dla telefonu POCO F6 Pro/Redmi K70 (nazwa kodowa vermeer).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_VERMEER_OS2.0.101.0.VNKCNXM_15.zip/download

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Opublikowano

Mam pytanie

Posiadam Poco F6 Pro,
OS 1.0.9.0.UNKEUXM
ANDROID 14 UKQ1.230804.001

Problemy:
1. Ostatnia aktualizacja spowodowała, że nie mogę włączyć hotspota (udostępnianie Internetu, a próba kliknięcia w ikonkę resetuje mi system.

2. Mój POCO ma cholernie słaby zasięg. Tam gdzie inne telefony działają bez zarzutu to mój ma sygnał słaby, nawet w centrum Krakowa, czy tuż przy przekaźniku sygnał jest na poziomie -111dBm (29 ASU) - cokolwiek to znaczy.

Czy można w jakiś sposób zaradzić tym dwóm problemom?  Sprawdzam aktualizacje i niestety nic nie jest dostępne, a na tą siłę sygnału to już cierpliwości mi brakuje, tak więc będę bardzo wdzięczny za pomoc

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wie ktoś jak ustawić widget żeby był na całej szerokości? To nie tylko z pogodą, ale wszystkie widgety na pełną szerokość wstawiają się w taki sposób.

Co dziwne na drugim F6Pro z tą samą wersją HyperOS2, z identycznymi ustawieniami siatki widgety zajmują pełną szerokość ekranu.

Screenshot_2025-02-02-11-03-32-651_com.miui.home-edit.jpg

Opublikowano

@ajavor U mnie siatka zajmuje cala linie ale jest tak dziwnie rozszerzona - chmurka jest na maksa w prawo - wolalbym twoja wersje. 

Czy tylko ja po update mam taki problem

Po uptade na HyperOS 2 system zaczął przycinać. Przy scrolowaniu fb/x/yt/insta wyraźnie się zacinają na chwilę. To samo zwykłe strony internetowe. Można cofnąć ten upgrade?

Najgorsze ze jak sie wpisuje coś na klawiaturze i się w tym momencie zatnie to wypisze nam totalnie bzdury, a to sie zdarza raz na ok 10 sek.

I najlepsze.. jednego dnia to mam innego nie. 

Jedyne co moglem to restartowalem telefon i nawet wylaczylem.. jeszcze bawilem sie innymi rodzajami klawiatury i tez nic. 

Opublikowano

Jeśli masz odblokowany BL to możesz wgrywać sobie dowolne romy dla dango telefonu, jednak wiąże się to z wyczyszczeniem danych, więc najpierw backup a potem wgrywasz co chcesz, czy to będzie starsza wersja danej linii romu czy zupełnie inna.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka