Skocz do zawartości

Czy Xiaomi 16 otrzyma teleobiektyw peryskopowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niech dziady lepiej pozwolą w końcu na unlocki ... a peryskop zawsze mile widziany ... to ciekawa zmiana i na pewno na plus ... szczególnie w tak kompaktowym fonie ... 👍

Opublikowano
7 minut temu, czarek1212 napisał(a):

wiesz z tym odblokowaniem bootloadera to ja ich dobrze rozumiem no niestety takie mamy "czasy"......

a ja nie do konca rozumiem :) pisalem o tym w tutorialach w temacie unlocka ... 

Opublikowano

pierwszy z brzega przykład ktoś kupi sobie telefon z Chin (bo oczywiście taniej zresztą ja tak robię ) i zabierze  sie za wgrywanie miuipolska i dajmy na to ucegli telefon no bo coś pójdzie nie tak  i co wtedy? no idzie do serwisu xiaomi i żąda naprawy gwarancyjnej i co mają naprawić w warunkach gwarancji? znam to z opowiadań, kolega pracuje w serwisie samsunga i opowiadał jak przynosili telefony po nie udanym flashu i żądali naprawy w ramach gwarancji tylko nie wiedzieli że można to sprawdzić to to tylko  jeden przykład a jest ich wiele...

ps. spróbuj odblokować jakiś realme.... kiedyś odblokowałeś aplikacją deeptest a teraz chińczycy zablokowali no chyba że mieszkasz w Chinach masz konto heytap to może odblokują.... a reszta świata ma bana

Opublikowano

Telefony Xiaomi z rynku CN to nie mają u nas gwarancji...
Nawet jak ktoś na przypał próbuje wymóc naprawę gwarancyjną to serwis szybciutko to weryfikuje choćby po dowodzie zakupu, czy po imei.
A co do Samsunga to kwestia z której linii model. S`ki jeśli chodzi o wady/usterki sprzętowe praktycznie bez weryfikacji w ramach gwarancji naprawiają, pomijając fizyczne uszkodzenia typu rozbity wyświetlacz, chyba że jest wykupione SamsungCare wtedy totalnie w nic nie wnikają i naprawiają.
Czym niższa (tańsza) linia tym głębsza weryfikacja czy dana usterka może być podciągnięta pod naprawę gwarancyjną.
Natomiast jeśli chodzi o bootlop po nieautoryzowanym flashu to nie są w stanie tego zdiagnozować/stwierdzić, tutaj opierają się na knoxie, każde jego naruszenie (i właśnie to są w stanie sprawdzić w przypadku bootlopa) z automatu przekreśla gwarancję softową/przywrócenie systemu, wtedy naprawa jest odpłatna.

Nie jest to tak do końca jak odpisujesz, czy co Ci przekazał ten kolega z serwisu...

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

bootlopa można bardzo łatwo samemu się pozbyć ... i serwis tu do niczego nie potrzebny ... wystarczy choćby tu na forum temat zapodac ... 🙃 tym bardziej że chinczyki i tak u nas nie mają ... 🙃 w każdym razie temat jest rozwojowy ... zakładam że jak ktoś robi unlocka i bawi się custom romami to chyba trochę wie co robi ... a jak nie wie to zawsze może skorzystać z usług serwisow - żeby długo nie szukać np. micenter ... ja nie wyobrażam sobie sytuacji że kupuje telefon który u nas nie ma gwarancji a potem miotam się po lokalnych serwisach - robię z siebie głupka i staram się wymusić na nich naprawy gwarancyjne ... które mi nie przysługują ... ale oczywiście nie wykluczam że są takie osoby 🙃 skomplikowanie tematu unlockow jest przecież celowo zrobione ... to nie jest przełączenie suwaka w telefonie tylko długa procedura - a w tej chwili często praktycznie niemożliwa ... ten długi czas na odblokowanie to też czas dla nas - a może przede wszystkim dla nas - żebyśmy zastanowili się na spokojnie czy chcemy to zrobić czy nie ... przeciętnie inteligentna osoba szuka jakiegoś info czy to na forach czy ogólnie necie co to do czego i czy warto w ogóle w to się bawić ... a osoba inteligentna odwrotnie w ogóle unlocka się nie chyci ... telefon działa czyli jest tak jak ma być 🙃 ignorancja jest też błogosławieństwem ...

Edytowane przez Master
  • Haha 1