Will5on Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 Jestem na kupnie nowego telefonu. Od jakiegoś miesiąca sprawdzałem,porównywałem różne fony. W zasadzie na placu boju pozostały Meizu MX5, Xiaomi Mi Note , OPO 2. Ostatnio odrzuciłem MX5 ze wzgledu na problematyczny soft, i kieruję swoje kroki ku Xiaomi Mi note ze wzgledu na MIUI i wsparcie jakie , równiez Wy udostępniacie. No, ale za chwilę premiera Andka Marshmallow , no i się zatanawiam bo Note ma dalej stareńkiego 4.4.4 (wiem, że wersja PRO ma juz Lizaka). Nie wiem, czy warto poczekać jeszcze chwilę(?) na fajny fon z najnowszym systemem, czy jednak brać Note'a takim jakim jest? Trochę mnie nurtuje też kwestia tych 32/64 bit. Jakie sa tak naprawdę różnice w użytkowaniu między Note PRO, które z racji lizaka jedzie już na 64 bit, a zwykłym NOTE korzystającym z 32 bit?(pomijając oczywiście nieco mocniejszy procek) Reasumując, chciałbym kupić słuchawkę na minimum 2 lata, która bedzie posiadała jakies wsparcie, nie będzie sie krztusić po roku użytkowania, z dobrym aparatem (musi być dualsim)
mrosi Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 Jestem na kupnie nowego telefonu. Od jakiegoś miesiąca sprawdzałem,porównywałem różne fony. W zasadzie na placu boju pozostały Meizu MX5, Xiaomi Mi Note , OPO 2. Ostatnio odrzuciłem MX5 ze wzgledu na problematyczny soft, i kieruję swoje kroki ku Xiaomi Mi note ze wzgledu na MIUI i wsparcie jakie , równiez Wy udostępniacie. No, ale za chwilę premiera Andka Marshmallow , no i się zatanawiam bo Note ma dalej stareńkiego 4.4.4 (wiem, że wersja PRO ma juz Lizaka). Nie wiem, czy warto poczekać jeszcze chwilę(?) na fajny fon z najnowszym systemem, czy jednak brać Note'a takim jakim jest? Trochę mnie nurtuje też kwestia tych 32/64 bit. Jakie sa tak naprawdę różnice w użytkowaniu między Note PRO, które z racji lizaka jedzie już na 64 bit, a zwykłym NOTE korzystającym z 32 bit?(pomijając oczywiście nieco mocniejszy procek) Reasumując, chciałbym kupić słuchawkę na minimum 2 lata, która bedzie posiadała jakies wsparcie, nie będzie sie krztusić po roku użytkowania, z dobrym aparatem (musi być dualsim) Jeśli Note Ci odpowiada, to na co czekasz? Kiedy do sprzedaży trafi następca tego modelu, będziesz czekał na kolejną wersję, bo będzie miała mieć świeższego Androida. Nie ma to najmniejszego sensu. Nowszy Android nie da Ci zbyt wiele jako użytkownikowi telefonu, a przejście z 32 na 64 bity nie będzie miało większego znaczenia w codziennym użytkowaniu (podobnie jak w przypadku platform PC, gdzie różnice w wydajności nie były większe niż 10%). Poza tym, Mi Note, czy raczej Snapdragon 801 znajdujący się na jego pokładzie, wciąż należy do najsilniejszych układów SoC na rynku, więc nie ma obawy, że będzie łapał jakąkolwiek zadyszkę. Przy okazji. Staraj się pisać w naszym języku ojczystym. "Jestem na kupnie nowego telefonu." to nie po polsku...
ZduneX25 Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 Jak gonisz za nowym androidem to raczej odpuść telefony Xiaomi, tu nigdy nie chodziło o najnowszą bazę.
Rekomendowane odpowiedzi