Marrik Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 Wiec jak na takim starym Redmi 4X sie da to czemu by sie nie miało dać na Redmi Note 6 Pro.Akurat R4X to był mój pierwszy Xiaomi i niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Używałem go z wieloma portami MIUI jak przestał być wspierany przez Xiaomi.eu i zawsze coś nie trybiło.Koniec końców zmieniłem telefon chcąc mieć nowszego androida.Skoro nie ma na RN6 pro to widocznie się nie dało, może był mało popularny albo wszyscy moderzy się zmówili i stwierdzili że nie będą portować nowszych wersji miui. Wybierz sobie odpowiedź.
golec2604 Opublikowano 4 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2025 (edytowane) W dniu 3.01.2025 o 00:54, Marrik napisał(a): Akurat R4X to był mój pierwszy Xiaomi i niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Używałem go z wieloma portami MIUI jak przestał być wspierany przez Xiaomi.eu i zawsze coś nie trybiło. Koniec końców zmieniłem telefon chcąc mieć nowszego androida. Skoro nie ma na RN6 pro to widocznie się nie dało, może był mało popularny albo wszyscy moderzy się zmówili i stwierdzili że nie będą portować nowszych wersji miui. Wybierz sobie odpowiedź. R4X też był moim pierwszym Xiaomi a w dodatku pierwszym moim smatrfonem (2017r) Tak tak pierwszy smartfon. Długo używałem telefonów klasycznych Przechodziłem z LG A290 na R4X I dalej sobie R4X działa na jakims porcie z andkiem 10, wszystko hula elegancko:) Edytowane 4 Stycznia 2025 przez golec2604
golec2604 Opublikowano 4 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2025 (edytowane) Wszedłem sobie w kanał RN6P Telegrama podany od Kacpra i chciale pobrać ROM. Po wejsciu w pobieranie wyskorzyło mi do pobrania kilka plików wg screena powyżej. Ja zawsze pobierałem rom w formacie .zip i instalowałem, teraz jest tych plików wiecej. Ktos wie jak to sie instaluje?? Edytowane 18 Stycznia 2025 przez golec2604
Netoper Opublikowano 5 Stycznia 2025 Opublikowano 5 Stycznia 2025 ROM instalujesz przez MiFlash, obrazy fastbootem.Nic się nie zmieniło od czasu R4xWysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
golec2604 Opublikowano 18 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2025 (edytowane) 1. Hej Panowie prosze o pomoc w sprawie poprzedniego mojego posta. Dodam że nie udało mi sie żadnego custom roma (innego niż MIUI) zainstalować przez TWRP na Note 6Pro. Podczas instalacji wyskakują błędy, pobrałem i próbowałem dużo róznych customów (innych niż xiaomi.eu) i żaden sie nie zainstalował. Tam są jeszcze pliki boot.img, super_dummy.img , super_empty.img co to sa za pliki i co sie z nimi robi jak? Obawiam sie że robie coś zapewnie żle ale nie wiem co. 2. Jedynym custom romem który sie zainstaluje i działa dobrze to MIUI Xiaomi.eu na androidzie 9 który jest ostatnim oficialnym MIUI xiaomi.eu. 3. Pobrałem też sporo portowanych MIUI do RN6Pi wszystkie sie zaisntalowały ale zawsze były jakies problemy, po instalacji albo włańcza sie napis MIUI i po chwili wskakuje TWRP albo napis MIUI jest w nieskończoność lub inny przypadek gdzie portowane MIUI sie włańcza ale w telefonie nie działa dotyk, trzeba pod telefon podpiąć myszkę i można dokończyć konfiguracje. Prosił bym o pomoc w szczególnie z problemem z punktu 1 i również z punktu 3 jak ktoś zna pewne portowane xiaomi.eu na model RN6Pro. Edytowane 18 Stycznia 2025 przez golec2604
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Stycznia 2025 Opublikowano 18 Stycznia 2025 1 godzinę temu, golec2604 napisał(a): Tam są jeszcze pliki boot.img, super_dummy.img , super_empty.img co to sa za pliki i co sie z nimi robi jak? Dobre pytanie. Z tego co znalazłem na Telegramie (zakładam że przetłumaczyć potrafisz): Cytat 1. flash any dynamic recovery 2. wipe data, metadata,cache,dalvic 3. flash super empty img you can flash it via TWRP dyamic recovery and can also with fastboot command. 4. flash rom (in twrp you have to untick unmount system before installing zip option in TWRP settings before flashing the rom.) 5. And done you can reboot to system as the rom is non encrypted. if you come from encrypted storage then may need to format data once. (instrukcja dla Derpfesta, nie zagwarantuję że gdzieś indziej będzie tak samo)
golec2604 Opublikowano 18 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2025 coś trzeba zrobić własnie z tym plikiem super_empty.img tylko nie mam pojęcia jak. Na 99 % podejrzewam że własnie to jest przyczyna żę nie idzie wgrać innego custom roma. Coś chodzi o partycje dynamiczne ale nie czaje tego i nie moge znaleść jakies instrukcji.
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Stycznia 2025 Opublikowano 18 Stycznia 2025 Prawdopodobnie musisz wgrać TWRP z GitHuba, potem przenieść ten super_empty.img do pamięci telefonu, wybrać Install > Install Image, tam ten obraz i wybrać partycję Super.
golec2604 Opublikowano 18 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2025 Mam jakieś inne TWRP wgrane w wersji twrp-3.7.0_12-0-tulip.img. Tego twrp na oficialnej stronie TWRP nie ma, tam jest najnowsze twrp-3.7.0_9-0-tulip.img. Zrobiłem tak jak mówisz i faktycznie pojawiło sie dodatkowe menu po wybraniu pliku empty wybrałem partycje super coś sie wtedy tam zrobiło, spróbowałem zainstalować ten system Derpfest 13 z .zipa ale dalej nie idzie. nie wiem o co chodzi?
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Stycznia 2025 Opublikowano 18 Stycznia 2025 Format zrobiłeś na końcu tak jak pisali? Trudno mi powiedzieć, jak bardzo już namieszałeś. Wgrałbym Globala przez MiFlash, o ile tego jeszcze nie robiłeś, i zacząłbym od nowa. Redmi Note 6 Pro to też trochę nie mój "konik", więc sugeruję napisać po angielsku na grupie na Telegramie i z pewnością pomogą, to nie gryzie
golec2604 Opublikowano 18 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2025 Na dziś nie mam sił sie już w to bawić. Ale musze jakos do tego dojsć kiedyś. Nie wierze że tu na naszym dużym forum nikt podobnych rzeczy nie robił. Może ktoś doradzi coś?
Rekomendowane odpowiedzi