qereidid Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Witam, Odebrałem właśnie telefon kupiony tutaj: http://allegro.pl/show_item.php?item=5673896131 Wszystko wyglada okej, kod spod zdrapki nie był wcześniej sprawdzany, ale po wejściu w informacje o telefonie zaniepokoiła mnie informacja o dostępnym 5,48GB z 16GB pamięci, czyżby podróbka? Jeszcze zauważyłem ze oba numery IMEI na pudełku są identyczne, czy tak powinno być? Jak można to jeszcze sprawdzić i zweryfikować? Edytowane 21 Września 2015 przez qereidid
Nezumi Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 Zobacz gdzie telefon pokazuje Ci zajęte miejsce i sprawdź co to, być może sprzedawca coś wgrał, zainstaluj najnowsze MIUIPolska z instrukcji (na stronie MIUIPolska, kliknij link w sygnaturze).
qereidid Opublikowano 21 Września 2015 Autor Opublikowano 21 Września 2015 Po podłączeniu telefonu do komputera kabelkiem też pokazuje, że dostępnych jest 5GB z 5,30GB. Wersja MIUI jest jakas kosmiczna jak widać na screenie nizej, ale czy to moze byc problemem? Czy po wgraniu "waszej" wersji mozna będzie ewentualnie przywrócic tę która jest teraz? bo nie wiem czy się bawić w to czy odsyłać sprzedawcy. Dodam jeszcze, że Mi Verification z innego wątku z tego forum pokazał wszystko na zielono.
Nezumi Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 Jeżeli uda Ci się wgrać MIUIPolska na swój tel to masz pewność, że jest to tel Xiaomi, zostaje sprawa "refubrished", ale jeżeli po sprawdzeniu kodów, masz info, że to 1 sprawdzenie to musi być wszystko OK i tak, po wgraniu MIUIPolska na tel problem może zniknąć . Po graniu MIUIPolska polecam zrobić od razu wipe (przywrócenie fabrycznych), aby pozbyć się ew. szajsu wgranego przez "sprytnego chińczyka" . Jeżeli ROM MIUIPolska nie przypadnie Ci do gustu to zawsze możesz poprzez MiFlash wrócić do wersji ROMu CN, który aktualnie widzę masz na telefonie. Instrukcja instalacji na stronie miuipolska.pl lub kliknij w moją sygnaturkę .
qereidid Opublikowano 21 Września 2015 Autor Opublikowano 21 Września 2015 Dzięki za szybką odpowiedź. Spróbuje się jeszcze skontaktować ze sprzedawcą, bo jest jeszcze opcja rezygnazji z zakupu w ciągu 14 dni, a jak zaczne mieszać z ROMami to chyba może to zaszkodzić ewentualnej rezygnacji.
Shadi Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Już ktoś miał ten problem. W tamtym wątku wgranie MiUi Polska rozwiązało sprawę, winowajcą był podejrzany soft. Ale lepiej się skontaktuj ze sprzedawcą, jeśli chcesz skorzystać z prawa zwrotu. Edytowane 21 Września 2015 przez Shadi
qereidid Opublikowano 21 Września 2015 Autor Opublikowano 21 Września 2015 Skontaktowałem się ze sprzedawcą i ma sprawdzić jakiś inny egzemplarz i mi dać znać jak wygląda sytuacja.
Bullsblood Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 Skontaktowałem się ze sprzedawcą i ma sprawdzić jakiś inny egzemplarz i mi dać znać jak wygląda sytuacja. Zainstaluj miui polska co ci szkodzi? Będziesz mieć pewność że oryginał. A jeśli uda ci się zainstalować wtedy smyrnij go miflashem i telefon będziesz mieć na świeżo. Możliwe ze przez te chińska modyfikacje pokazuje ci ze masz mniej pamięci. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
qereidid Opublikowano 21 Września 2015 Autor Opublikowano 21 Września 2015 Chodzi mi oto, że jakbym chciał oddać telefon w ramach 14 dni, które mi przysługują, to jak zaczne mieszać z romami to sprzedawca może robić problem z przyjęciem go z powrotem. Chyba, że czegoś tutaj nie rozumiem?
kulig007 Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) No zdecydowanie bez sensu jest czekać na odzew sprzedawcy. Zrób jak wyżej kolega napisał. Może się okazać, że wszystko jest w porządku. A nie robisz cudów wianków z telefonem. Operujesz w obrębie oficjalnego MIUI, więc nie możliwym jest odrzucenie ewentualnej naprawy/wymiany w ramach gwarancji Mi4 / sMIUI / Tapatalk Edytowane 21 Września 2015 przez kulig007
Nezumi Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 Ale z tego co wiem po zainstalowaniu MIUIPolska nie tracisz gwarancji ani możliwości zwrotu, to jest dalej MIUI
Shadi Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) No nie za bardzo. Zwrot w ciągu 14 dni obejmuje zwrot towaru nieużywanego "z wyjątkiem zwykłego zarządu". Czyli (na przykład), jak kupujesz pendrive to możesz go wsadzić do kompa żeby sprawdzić, czy działa, ale jak już kupujesz laptop bez wgranego systemu i wgrasz system, to już prawo do zwrotu odpada (nawet po sformatowaniu dysku można sobie odpalić jakiś LiveCD i sprawdzić ile pracował dysk), bo przedmiot nie jest "nieużywany". Ingerencja w oprogramowanie, z którym był dostarczony telefon to również nie jest "zwykły zarząd" mieniem dopuszczany przez ustawę. Chociaż moje stanowisko jest takie, że wystarczy wgrać Miui skoro ma jakieś dzikie oprogramowanie, zwłaszcza, że ktoś miał dokładnie taki sam przypadek. Edytowane 21 Września 2015 przez Shadi
qereidid Opublikowano 21 Września 2015 Autor Opublikowano 21 Września 2015 Dzięki Panowie, faktycznie wystarczyło wgrać oporgramowanie i to nawet przy użyciu "Metody nr 1". Teraz mogę się już na spokojnie zagłębić w ten telefon:) Coś powinienem wiedzieć na początek? jakieś konkretne tematy na forum przejrzeć?
Nezumi Opublikowano 21 Września 2015 Opublikowano 21 Września 2015 Nie wydaje mi się, aby jeszcze jakieś problemy dodatkowe wystąpiły, ale jeżeli cokolwiek zauważysz nie tak (problemy z mikro/sim) to na forum są 2 temaciki do przejrzenia .
Nezumi Opublikowano 22 Września 2015 Opublikowano 22 Września 2015 Ten temat został zamknięty przez moderatora. Powód: Problem rozwiązany. Jeśli chciałbyć ponownie otworzyć wątek, napisz do moderatora lub administratora forum.
Rekomendowane odpowiedzi