Adek124 Opublikowano 26 Listopada 2024 Opublikowano 26 Listopada 2024 Kupiłem zamiast posiadanego Galaxy watch 4 Classic - Xiaomi Watch 2 Pro bo ma pojemniejszą o 1/3 baterię a 3 krotne ładowanei zegarka w ciągu dnia mocno uciążliwe... Ale niestety, nigdzie nie mogę znaleźć sposobu na instalację eSIM! Dzwoniłem na Infolinię MI by sprawdzić czy aby na pewno zegarek posiada moduł eSIM i po sprawdzeniu SN dostałem odpowiedź twierdzącą. Zatem uprzejmie zapytuję młodszych znawców (mam dopiero 13 ... do setki niestety) co zrobic by zainstalować eSIM. Smartfon Redmi Note 13 Pro 5G. Pozostaję wdzięczy za pomoc. Adek
SzczufFun Opublikowano 26 Listopada 2024 Opublikowano 26 Listopada 2024 Aplikacja Mi Fitness Połącz zegarek z aplikacją, wejdź w menadżer urządzeń i szukaj za opcją "eSIM". Reszta raczej będzie intuicyjna
Adek124 Opublikowano 27 Listopada 2024 Autor Opublikowano 27 Listopada 2024 9 godzin temu, SzczufFun napisał(a): Aplikacja Mi Fitness Połącz zegarek z aplikacją, wejdź w menadżer urządzeń i szukaj za opcją "eSIM". Reszta raczej będzie intuicyjna Tu mam drobny problem, taki oto, że na smartfonie mam już zainstalowaną jedną - bo na tyle smartfon pozwala - kartę eSIM, używam ją zamiennie z SIM na drugim porcie SIM. W opcji "Zarządzaj SIM mam: - włączoną kartę eSIM Virgin - Dodaj eSIM - Wykryj eSIM. I tu mam niepewność co dalej robić, która to niepewność wynika z tego, że gdy będę chciał "dodać bądź wykryć" może spowodować usunięcie eSIM Virgina co w przyszłości (po ewentualnym zainstalowaniu eSIM na zegarku tą drogą) spowoduje zakupienie i wydanie przez Play, SIM z odpowiednią opłatą i przerobienie jej na apce Playa na eSIM. eSIM, którą chcę zainstalowac na zegarku mam w postaci mejla z Orange i odpowiedniego kodu QR. Zatem liczę na to, że w jakiś sposób zegarek sterując kamerą smartfona wczyta QR na tej wirtualnej karcie eSIM. Na poprzednim zegarku (Galaxy Watch Classic z nader słabą baterią co właśnie skłoniło mnie do zakupu MI) poszło mi bez problemu przy użyciu Galaxy Wearable. Wydawało mi się, że majac wirtualną eSIM Orange i apce MI Fitness bądź Zepp Life pójdzie płynnie ale męczę się wiele godzin szukajac po internecie podpowiedzi ale nie znajduję takich, które by doprowadziły do pomyślnego końca... Oczywiście, gdy nie ma innej drogi jak czasowo nadpisac eSIM Virgina to trudno, najwyżej odkupię w Playu "utraconą" kartę i gdy już będę miał na zegarku eSIM Orange to z drugiego portu SIM przy pomocy apki Playa zainstaluję eSIM Virgina jak to wcześniej robiłem (czego teraz chciałem uniknąć).
SzczufFun Opublikowano 27 Listopada 2024 Opublikowano 27 Listopada 2024 Telefon a Zegarek to dwa różne urządzenia, dwa różne moduły eSIM. Zegarkiem zarządzasz przez aplikacje MiFitness i tam eSIM na zegarku Przedzwoń do operatora czy w ogóle jego eSIM jest kompatybilny z tym zegarkiem
Adek124 Opublikowano 27 Listopada 2024 Autor Opublikowano 27 Listopada 2024 Chętnie, ale pozostaje problem Napoleona gdy nie chciał sluchac 99 powodów braku wystrzałów armatnich, wystarczył mu pierwszy o braku armat. Tu jakby podobnie: ani w ustawieniach watcha ani w ustawieniach apki MI Fitnes nie mam najmniejszej wzmianki o eSIM. Nie ma jak zacząć a moje spekulacje by ewentualnie zacząć od nakładania nowej karty eSIM na smartfona i być może wtedy coś się pojawi w apce bądź na zegarku sa być może pobożnymi życzeniami... Coś tu nie gra, może jednak ten mój zegarek nie jest w wersji LTE. W rozmowie z serwisem po podaniu SN stwierdzili, że jest. Ale napisałem zamiast rozmawiać, czekam na odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi