Maly_Szu Opublikowano 23 Listopada 2024 Opublikowano 23 Listopada 2024 Cześć, czy kupując Redmi Note 13 lub 14 (gdy już będzie dostępny) z Aliexpress będzie on działał w Polsce tak jak kupiony tutaj (np. częstotliwości LTE)? Czy trzeba będzie wgrać jakiś inny ROM? Kupowałem już tak kiedyś starszego Redmi, ale nie pamiętam z jakim softem przyszedł i czy coś wgrywałem czy nie.
Kacper Skrzypek Opublikowano 23 Listopada 2024 Opublikowano 23 Listopada 2024 Przy Redmi Note 13 (nie wiem, jak będzie z 14, ale być może podobnie - trzeba będzie poczekać na globalną premierę) trzeba pilnować, czy kupowany model ma NFC, czy nie. Są dwie wersje - z NFC i bez, z wyglądu takie same. Rozróżnić to można np. po modelu: RN13 bez NFC to 23129RAA4G, z NFC to 23124RA7EO.
Maly_Szu Opublikowano 23 Listopada 2024 Autor Opublikowano 23 Listopada 2024 Cenna uwaga, dzięki. A co do softu orientujesz się czy w smartfonie kupionym z Chin jest ten sam co w polskim sklepie, ewentualnie czy można zainstalować inny? Kiedyś się w to bawiłem, ale to było naście lat temu i trochę wyszedłem z wprawy - pamiętam że były jakieś Global ROMy, że trzeba było odblokowywać bootloadery.
Kacper Skrzypek Opublikowano 23 Listopada 2024 Opublikowano 23 Listopada 2024 Jeśli kupujesz konkretnie Redmi Note 13, to raczej powinien być spokojnie Global (zwłaszcza że globalna wersja Redmi Note 13 nie wyszła w Chinach w ogóle).
Rekomendowane odpowiedzi