Skocz do zawartości
  • 0

zużycie baterii w nocy Xiaomi 12

Pytanie

Opublikowano

Witam. Od kilku dni pojawił mi się problem szybkiego zużycia baterii w nocy, kiedy nie korzystam z telefonu. Mam zainstalowaną wersję systemu OS1.0.9.0.ULCCNXM. Spadek baterii Wacha się od 25 do 60% w ciągu kilku godzin w nocy. W tym czasie nie korzystam z telefonu. Wiem, że Xiaomi 12 nie należy do telefonów oszczędnie zarzadzających baterią, ale takie zużycie wydaje mi się za duże. Co ciekawe w dzień, kiedy używam telefonu bateria spada dość proporcjonalnie ipowiedzmy, że akceptowalne. Na noc włączam zaplanowane zadania (min. wyłącz WI FI, dane mobilne), które chyba nic nie dają. Część aplikacji ma włączoną opcję ogranicz aplikację w tle, wyłączone powiadomienia itp. WI FI mam na stałe wyłączone a pokazuje mi jego aktywność. Ktoś ma jakiś pomysł?

Screenshot_2024-11-15-07-50-36-388_com.miui.securitycenter.jpg

Screenshot_2024-11-15-07-48-53-542_com.miui.securitycenter.jpg

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Z wykresów to nie ciekawie wygląda sygnał sieci, przy słabym sygnale modem sporo prądu ciągnie.
A w dzień jesteś zapewne w innej lokalizacji i tam sygnał może być mocniejszy.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Praktycznie cały czas przebywam w tej samej lokalizacji. Fakt jest tu słaby sygnal cały czas. Niemniej z jakiegoś powodu w nocy zużywa sporo prądu.

• 0
Opublikowano

Mam ustawione LTE. Zastanawia mnie działanie WIFI. Mam w ustawieniach wyłączone ( w miejscu, w którym przebywam nie ma wogóle WIFI), a pomimo tego cały czas pokazuje jego aktywność. Może i tak powinno być, ale aż tak to się nie znam na działaniu systemu.

Screenshot_2024-11-16-21-42-14-210_com.miui.securitycenter.jpg

• 0
Opublikowano

To trzeba sprawdzać, bo potrafi się "samo" włączyć po jakichś aktualizacjach lub gdy podepnie się pod sieć publiczną np. PKP. Trzeba o tym pamiętać. Blututa też należy wyłączyć. Chyba że z jakiegoś powody jest to potrzebne.