Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Model: Mi 11
System: HyperOS 1.0.6.0.UKBEUXM

Włączam ikoną WIFI, ale po chwili się samo wyłącza. Sieci żadnej nie widzi, bo od razu się samo wyłącza. Pomocy.

A nawet jak otworzę WIFI, to pokazuje tak:
image.thumb.png.064957b83fc7c3529cddb1b11ce39e32.png

Edited by z3tka
  • z3tka changed the title to Problem z WIFI - MI 11 HyperOS
Posted

Może moduł/modem klęknął. Wejdź w menu serwisowe i zapuść testy wi-fi.
A to jest nowy nabytek? Z jakiej dystrybucji ?Nagle się to stało, czy np po aktualizacji?

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Tutaj pokazuje błędy, wszędzie indziej jest OK. Wifi padło dziś lub niedawno. Nie zwróciłem uwagi. Dziś rozładował mi się telefon i po naładowaniu to zauważyłem. Telefon mam ok 2 lat.

image.thumb.png.5e0160198472f4f984161b7851a7eecb.png

Edited by z3tka
Posted

Na początek spróbowałbym resetu, z tym że później trza wszystko (parowanie), od nowa wprowadzać.
4f2a96851f9497e3653dbfeb01da7116.jpg

Posted

Zrobiłem ten reset wcześniej. Teraz ponownie. Niestety nadal wifi się wyłącza.

Posted

No to albo faktycznie usterka sprzętowa i nic samodzielnie nie zrobisz, a jeśli to sprawa softowa to być może reset (po zrobieniu kopii danych) do ustawień fabrycznych pomoże , upierdliwe bo wszystko trza od nowa konfigurować, ale w domowych warunkach jest to ostatnia deska ratunku.

Chyba że może @Acid i jego serwis MiCenter przerabiał ten konkretny problem w tym modelu fona i nie mając sprzętu na warsztacie coś innego zasugeruje.

Posted

No to pozmiatane chyba, że to jakiś mocno specyficzny zakrzak w sofcie i reset do fabryki pomoże, ale jest też bardzo duża możliwość że jeśli to sprzęt to po resecie fon może w ogóle się nie dźwignąć...

Posted

Dzięki za pomoc Panowie. Chyba czas na wymianę sprzętu, tym bardziej, że bateria w tym egzemplarzu jest już dramatycznie słaba. Co polecacie z dobrym aparatem i baterią, do ok. 2000-2500 zł? Nie musi być Xiaomi.

Posted

W tym przedziale to jest w czym wybierać. Konkretnie to Ci nie wskażę, jedynie to osobiście szukałabym czegoś na snapdragonie.
Ja mam PocoF5 i S23ultra z obydwu jestem zadowolony, foka ma S20Fe i PocoX3 i też nie narzeka.
F5 w budżecie jaki miałem zasugerował mi @Kacper Skrzypek i do moich wymagań/preferencji na ten czas to był dobry strzał.

Kwestia czego oczekujesz od telefonu, do czego go będziesz wykorzystywał
Teraz zaczął się miesiąc wyprzedaży będą cyber monday friday, coś będzie można ustrzelić ciekawego w fajnej cenie.