motylek Opublikowano 31 Października 2024 Opublikowano 31 Października 2024 Witam, Dzisiaj zdecydowałem się zaaktualizować swój telefon z wersji HyperOS'a 1.0.4.0 do 1.0.7.0. Po aktualizacji odkryłem że większość aplikacji się wywala, uniemożliwiając korzystanie z telefonu. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Usunąłem roota, sflashowałem ponownie, nic się nie zmieniło, aplikacje nie działają.
Kacper Skrzypek Opublikowano 31 Października 2024 Opublikowano 31 Października 2024 Wydaj komendę w adb: adb shell pm compile -a -f --full
Netoper Opublikowano 31 Października 2024 Opublikowano 31 Października 2024 Wydaj komendę w adb: adb shell pm compile -a -f --fullNie pierwszy to temat w którym ta komenda pomaga, i tak z ciekawości co ona konkretnie robi? Czy w normalnie działającym fonie po jej wykonaniu coś się może poprawić ?Jakieś potencjalne niewidoczne krzaki prostuje ?Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 31 Października 2024 Opublikowano 31 Października 2024 W normalnym telefonie jej wykonanie nie ma wielkiego znaczenia. Coś przerwało proces uruchamiania telefonu po aktualizacji i nie wygenerowała się poprawnie pamięć cache/ART. Ta komenda kompiluje tę pamięć jeszcze raz. 1
Master Opublikowano 31 Października 2024 Opublikowano 31 Października 2024 14 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): W normalnym telefonie jej wykonanie nie ma wielkiego znaczenia. Coś przerwało proces uruchamiania telefonu po aktualizacji i nie wygenerowała się poprawnie pamięć cache/ART. Ta komenda kompiluje tę pamięć jeszcze raz. fajnie wiedzieć takie techniczne detale ... też kiedyś miałem o to podpytać przy którejś okazji ale na razie póki co ten problem się nie powtórzył ... to było na pierwszych betach pod hyper os ... potem już z górki ... martwi mnie trochę że dotyczy to nowej stable pod mi 11 bo muszę znajomemu w końcu wrzucić tego hypera ... on siedzi jeszcze na ostatniej wersji miui 14 ... boje się trochę że też mu to wywali ... a nie wiem czy sobie z tym sam poradzi jak fona do łapka podłączy ... no ale myślę ze skoro do końca roku Xiaomi na zakończyć wsparcie dla mi 11 to wrzucę mu już ostatnia wersję stable która wyjdzie na ten model ... 🙃
Netoper Opublikowano 31 Października 2024 Opublikowano 31 Października 2024 Jasne, bo nie czaiłem czy to odpowiada za naprawianie samych aplikacji bo coś im się zablokowało, czy czyści/prostuje jakieś problematyczne ogólnosystemowe procesy które mogą być nieodczuwalne ale mogą z czasem przyrastać.A to chodzi tylko (w uproszczeniu) o odblokowanie startu systemu.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
motylek Opublikowano 1 Listopada 2024 Autor Opublikowano 1 Listopada 2024 W dniu 31.10.2024 o 13:59, Kacper Skrzypek napisał(a): Wydaj komendę w adb: adb shell pm compile -a -f --full Dzięki! Zadziałało.
Rekomendowane odpowiedzi