KYS Opublikowano 10 Października 2024 Opublikowano 10 Października 2024 Dzień dobry, mam pytanie odnośnie Redmi Note 11 Pro 5G z systemem Xiaomi HyperOS 1.0.5.0 TKCEUOR. Wykonałem 5 zdjęć, które zapisywane są na karcie pamięci SD. Chciałem 2 z nich usunąć. Z jednym nie było problemu, drugie nie przeniosło się do "ostatnio usuniętych elementów", zniknęło z galerii, ale po jej ponownym otwarciu znowu się pojawiło. Co ciekawe wszystkie zdjęcia mają ścieżkę pliku "Karta SD/DCIM/Camera/IMG_XXXX_YYYY.jpg", a to którego nie da się usunąć "/storage/2121-1CF6/DCIM/Camera/.pending-1729068641-IMG_XXXX_YYYY.jpg". Wyjąłem kartę SD z telefonu i podłączyłem do komputera. Usunąłem plik z karty na komputerze, ale w telefonie nadal jest widoczny. Zgrałem zdjęcia, sformatowałem kartę SD w telefonie, wgrałem zdjęcia na kartę - zdjęcie z ".pending" w nazwie nadal jest. W menedżerze plików (nawet po wybraniu funkcji "pokazuj ukryte pliki") nie można znaleźć pliku ze zdjęciem. Dodam, że zdjęcia synchronizowane są z kontem Google, ale wchodząc do "Zdjęć Google" go nie ma. Może ktoś ma pomysł o co chodzi?
FromWP Opublikowano 10 Października 2024 Opublikowano 10 Października 2024 1 godzinę temu, KYS napisał(a): Może ktoś ma pomysł o co chodzi? Wyczyść wszystkie dane aplikacji galeria. Powinno pomóc
KYS Opublikowano 10 Października 2024 Autor Opublikowano 10 Października 2024 47 minut temu, FromWP napisał(a): Wyczyść wszystkie dane aplikacji galeria. Powinno pomóc Kilkukrotnie czyściłem pamięć podręczną aplikacji galeria i nadal zdjęcie można usunąć, ale wraca po ponownym otwarciu galerii.
FromWP Opublikowano 10 Października 2024 Opublikowano 10 Października 2024 1 minutę temu, KYS napisał(a): Kilkukrotnie czyściłem pamięć podręczną Wyczyść wszystkie dane, nie tylko pamięć poręczną
KYS Opublikowano 10 Października 2024 Autor Opublikowano 10 Października 2024 9 minut temu, FromWP napisał(a): Wyczyść wszystkie dane, nie tylko pamięć poręczną W przypadku galerii nie widzę możliwości wyczyszczenia "wszystkich danych", jest tylko opcja "wyczyść pamięć podręczną ".
FromWP Opublikowano 10 Października 2024 Opublikowano 10 Października 2024 43 minuty temu, KYS napisał(a): W przypadku galerii nie widzę możliwości wyczyszczenia "wszystkich danych" To może być gdzieś ukryte, ale jest. U mnie po przytrzymaniu ikony wyczyść pamięć. Jak jest w RN11Pro5g sprawdzę później, żona ma taki i jej czysciłem bo galeria zajmowała 60Gb pamięci i ciągle to rosło.
pawelt Opublikowano 10 Października 2024 Opublikowano 10 Października 2024 Przede wszystkim wyjmij kartę SD z komórki wrzuć na jakiś czytnik kart podłącz do pc i napraw scandiskiem. Jeżeli podczas podłączania karta będzie krzyczeć że jest jakiś błąd i system będzie chciał ją formatować nie zgadzaj się kliknij prawym przyciskiem na tej karcie i wybierz naprawę błędów. Jak odzyskasz co trzeba pomyśl o nowej karcie bo ta już siada i tyle
FromWP Opublikowano 10 Października 2024 Opublikowano 10 Października 2024 @KYS Znalazłem. Ustawienia, o telefonie, pamięć wewnętrzna, aplikacje i ich dane, tam galeria i można wyczyścić wszystkie dane.
KYS Opublikowano 10 Października 2024 Autor Opublikowano 10 Października 2024 Tam nie szukałem 🙃 Ale po wyczyszczeniu pamięci faktycznie zdjęcie zniknęło i nie wróciło! Wielkie dzięki 👊 1
pawelt Opublikowano 10 Października 2024 Opublikowano 10 Października 2024 Godzinę temu, KYS napisał(a): Tam nie szukałem 🙃 Ale po wyczyszczeniu pamięci faktycznie zdjęcie zniknęło i nie wróciło! Wielkie dzięki 👊 Ale ja na Twoim miejscu rozejrzał bym się za nową kartą sd bo jak się pojawiają takie błędy powtórzą się za jakiś czas
Netoper Opublikowano 10 Października 2024 Opublikowano 10 Października 2024 Ale ja na Twoim miejscu rozejrzał bym się za nową kartą sd bo jak się pojawiają takie błędy powtórzą się za jakiś czas Co na wspólnego karta pamięci z zakrzakiem softowym w galerii?Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
pawelt Opublikowano 11 Października 2024 Opublikowano 11 Października 2024 10 godzin temu, Netoper napisał(a): Co na wspólnego karta pamięci z zakrzakiem softowym w galerii? Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Zauważ że błędy pojawiły się na karcie sd już wielokrotnie tak miałem po prostu pojawiają się błędy sektorowe i powstają takie krzaczki podczas zapisu. Soft próbuje się uporać z tymi błędami ale czasem mu się nie udaje. Zwykle najpierw naprawiam kartę na pc potem dopiero usuwam dane z karty. Niestety jest to objaw, że karta siada i jest czas na wymianę.
Netoper Opublikowano 11 Października 2024 Opublikowano 11 Października 2024 "Usunąłem plik z karty na komputerze, ale w telefonie nadal jest widoczny. Zgrałem zdjęcia, sformatowałem kartę SD "A problem rozwiązał się po... wyczyszczeniu danych w aplikacji galeria.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
KYS Opublikowano 22 Października 2024 Autor Opublikowano 22 Października 2024 W dniu 11.10.2024 o 10:09, Netoper napisał(a): "Usunąłem plik z karty na komputerze, ale w telefonie nadal jest widoczny. Zgrałem zdjęcia, sformatowałem kartę SD " A problem rozwiązał się po... wyczyszczeniu danych w aplikacji galeria. Też zastanawiam się nad błędem karty pamięci, ale poza problemami ze zdjęciami nie widzę innych objawów. Teraz ją sformatowałem i będę obserwował Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi