Skocz do zawartości

Telefon gubi zasięg i go nie odzyskuje - po aktualizacji do HyperOS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
po aktualizacji telefonu POCO M6 Pro 12/512 do wersji systemu HyperOS 1.0.4.0.UNFEUXM pojawiły się problemy z połączeniami.
Sytuacja wygląda następująco, po włożeniu karty i uruchomieniu telefon pokazuje zasięg 3 kreski +  LTE (sieć PLay).
Podczas rozmowy i przemieszczania się po budynku rozmowa zostaje przerwana (przed tym słychać trzaski i szumy  w głośniku), zasięg sieci pokazuje nadal 3 kreski (ale bez znaczka LTE) i wtedy nie da się zadzwonić ani dodzwonić na ten numer. Sytuacja wygląda tak jakby telefon po zgubieniu zasięgu nie potrafił go ponownie
automatycznie odzyskać. Na wskaźniku widać 3  kreski (ale już bez LTE) a pod numer nie można się dodzwonić ani wykonywać z niego połączeń.
Dopiero restart powoduje, że telefon ponownie jest dostępny w sieci (zasięg 3 kreski + LTE) i znowu tak samo do przerwania połączenia.
Przed aktualizacją systemu telefon działał bardzo dobrze przez ponad 3 miesiące i nie było żadnego problemu z połączeniami .
Po pierwszej wizycie w serwisie stwierdzono, że działa prawidłowo.
Oczywiście było już przywracanie ustawień fabrycznych, zmiana sieci na wybór manual , automatyczny wybór 3G itd.

Opublikowano

Jak gdzieś pada hasło PLAY to od razu myśl kłopoty i sprawdzaj od razu innego operatora. To szybkie sprawdzenie czy problem jest po jego stronie np.  w Volte czy po stronie telefonu. Jakby jednak wyszło, że to soft i chciałbyś cofnąć to akurat ten model jest złamany i można robić cofkę - u mnie w MiCenter.pl można by to wykonać.

Opublikowano

Najgorsze jest to, że przed aktualizacją do HyperOS działał ponad 3 miesiące bez żadnego problemu - to info dla innych, że jednak nie warto aktualizować. Nawet wyłączenie i włączenie sieci nic nie daje, pokazuje 4 kreski zasięgu i nie dzwoni. Dopiero restart telefonu pomaga.

Ile by kosztowało przywrócenie do Androida 13 i MIUI 14 i czy nie tracę gwarancji ? Chociaż z tego co widzę po umiejętnościach polskiego serwisu to nie wiem czy gwarancja jest coś warta, skoro oni nie potrafią przywrócić systemu.

Opublikowano

Też mamy z żoną te telefony. Ja aktualizowałem z miui eea na hyperOS Indonezja, żona została na hyperOS eea. Oboje nie mamy jak na razie problemów, ale oboje mamy nju.
Próbowałeś coś zrobić z tego co napisałem wcześniej, by wykluczyć awarię softu lub urządzenia?