KrisKW Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Witam. Mam ww urządzenie. Kupiony jako nowy, ale bez gwarancji itp. Wszystko działa super, ale po kilku dniach od kupna przestała działać koronka. Przycisk działa, ale przesuwanie ekranu koronką nie działa. Czy ktoś może się orientuje na jakiej zasadzie ta funkcja działa? Zegarek otworzyłem i co ciekawe, jak pada do środka mocniejsze światło, to przewijanie ekranu dość niestabilnie zaczyna działać. W załączeniu zdjęcia z internetu z zaznaczonymi newralgicznymi miejscami. Może ktoś jest w stanie mi pomóc, bo jednak takie scrollowanie ekranu jest bardzo przydatne i wygodne.
slimak131 Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Opublikowano 20 Sierpnia 2024 (edytowane) Na końcu stalowego pręcika powinna być maleńka gumka. Parę osób zgłaszało, że gumka odpadła i był problem z działaniem koronki. Edytowane 20 Sierpnia 2024 przez slimak131
KrisKW Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Dzięki za odpowiedź. Wspomniana gumka u mnie jest i raczej jej brak powoduje brak kliku przycisku, a nie wady która u mnie występuje. 1
SebasK2 Opublikowano 7 Września 2024 Opublikowano 7 Września 2024 Ja właśnie nie mam tej gumki i wciskanie nie działa, jest na to jakiś patent czy tylko serwis?
KrisKW Opublikowano 16 Września 2024 Autor Opublikowano 16 Września 2024 Myślę że można na wiele sposobów zastąpić oryginał.
slimak131 Opublikowano 19 Września 2024 Opublikowano 19 Września 2024 Przypomniałem sobie, że na aliexpress można kupić kopertę z ekranem i koronką za ~200zł. Trochę z armatą na muchę, ale będziemy mieli za to cały nowy przód zegarka. https://miuipolska.pl/forum/topic/61270-wymiana-szybki/
KrisKW Opublikowano 19 Września 2024 Autor Opublikowano 19 Września 2024 Pewności nie mam, ale na 90% wydaje mi się, że w moim przypadku potrzebna by była wymiana dekielka gdzie umiejscowiona jest bateria oraz element odpowiedzialny za koronkę.
SebasK2 Opublikowano 4 Października 2024 Opublikowano 4 Października 2024 W dniu 19.09.2024 o 13:58, slimak131 napisał(a): Przypomniałem sobie, że na aliexpress można kupić kopertę z ekranem i koronką za ~200zł. Trochę z armatą na muchę, ale będziemy mieli za to cały nowy przód zegarka. https://miuipolska.pl/forum/topic/61270-wymiana-szybki/ Do działania przycisku nie trzeba aż tyle wymieniać Na Ali można kupić ale koronki to nie naprawi
Rekomendowane odpowiedzi