Daan16 Posted August 4 Share Posted August 4 (edited) Witam Od niedawna mam Redmi Note 12 5G i nie mogę przesłać kontaktów ze starego telefonu niedotykowego przez bluetooth, a to jedyny sposób. Telefony kilka razy już sparowałem i nic to nie dało. Jak próbuje przesłać kontakty, to na starym telefonie wyskakuje błąd przesyłania, a na Redmi Note wogóle nie wyskakuje żaden komunikat, a telefony są sparowane. Natomiast próbowałem przesłać te kontakty ze starego telefonu do nowego Samsunga i od razu wyskakuje komunikat na Samsungu czy odebrać plik? Moje pytanie: czy na telefonach Xiaomi zablokowane jest przesyłanie plików przez bluetooth, tak jak na Apple, czy z tym telefonem jest coś nie tak? Nigdy nie miałem doczynienia z Xiaomi, tylko z Samsungiem i tam przesłanie kontaktów zajęło kilka sekund. Proszę o pomoc, bo nie chce przepisywać ręcznie wszystkich kontaktów. Wersja MIUI 14.0.6 Naprawdę nikt z doświadczonych użytkowników nie wie? Jeżeli umieściłem pytanie w niewłaściwym dziale to proszę o przeniesienie. Edited August 5 by Daan16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam_broda Posted August 5 Share Posted August 5 (edited) Mam taki sam telefon ale nie mam problemów z przesyłaniem po Bluetooth. Co prawda nie mam takiego starego telefonu, ale.. Możesz spróbować zapisać kontakty do pliku csv. Taki format powinien być wczytywany w każdym telefonie. Edited August 5 by adam_broda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daan16 Posted August 5 Author Share Posted August 5 (edited) Próbowałem przesłać na próbę kontakty do nowego Samsunga i od razu wyskoczył komunikat czy odebrać plik? To w czym jest problem? Coś nie tak jest z tym Redmi. Czy na telefony Xiaomi nie można przesyłać plików? Do csv nie mogę zapisać, mogę tylko wysłać przez bluetooth, dlatego próbuję. Może ktoś się spotkał z takim problemem? Jeżeli problem dotyczy ogólnie Xiaomi, a nie konkretnie Redmi Note 12, to proszę o przeniesienie. Edited August 5 by Daan16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted August 5 Share Posted August 5 Na szybko to zapisz kontakty na kartę SIM i kartą przenieś.A jak przeniosło na Samsunga to zobacz czy z Samsunga na Xiaomi przeskoczy.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts