Jump to content

Brak możliwości przesłania kontaktów przez bluetooth

Recommended Posts

Witam

Od niedawna mam Redmi Note 12 5G i nie mogę przesłać kontaktów ze starego telefonu niedotykowego przez bluetooth, a to jedyny sposób. Telefony kilka razy już sparowałem i nic to nie dało. Jak próbuje przesłać kontakty, to na starym telefonie wyskakuje błąd przesyłania, a na Redmi Note wogóle nie wyskakuje żaden komunikat, a telefony są sparowane.
Natomiast próbowałem przesłać te kontakty ze starego telefonu do nowego Samsunga i od razu wyskakuje komunikat na Samsungu czy odebrać plik?
Moje pytanie: czy na telefonach Xiaomi zablokowane jest przesyłanie plików przez bluetooth, tak jak na Apple, czy z tym telefonem jest coś nie tak?
Nigdy nie miałem doczynienia z Xiaomi, tylko z Samsungiem i tam przesłanie kontaktów zajęło kilka sekund.
Proszę o pomoc, bo nie chce przepisywać ręcznie wszystkich kontaktów.

Wersja MIUI 14.0.6

Naprawdę nikt z doświadczonych użytkowników nie wie? Jeżeli umieściłem pytanie w niewłaściwym dziale to proszę o przeniesienie.

Edited by Daan16

Mam taki sam telefon ale nie mam problemów z przesyłaniem po Bluetooth.

Co prawda nie mam takiego starego telefonu, ale..

Możesz spróbować zapisać kontakty do pliku csv. Taki format powinien być wczytywany w każdym telefonie.

Edited by adam_broda

Posted (edited)

Próbowałem przesłać na próbę kontakty do nowego Samsunga i od razu wyskoczył komunikat czy odebrać plik? To w czym jest problem? Coś nie tak jest z tym Redmi. Czy na telefony Xiaomi nie można przesyłać plików?

Do csv nie mogę zapisać, mogę tylko wysłać przez bluetooth, dlatego próbuję.

Może ktoś się spotkał z takim problemem?

Jeżeli problem dotyczy ogólnie Xiaomi, a nie konkretnie Redmi Note 12, to proszę o przeniesienie.

Edited by Daan16

Na szybko to zapisz kontakty na kartę SIM i kartą przenieś.
A jak przeniosło na Samsunga to zobacz czy z Samsunga na Xiaomi przeskoczy.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka