Skocz do zawartości
  • 0

Problem z Galerią w 12T.

Pytanie

Opublikowano

Telefon Xiaomi 12T.

Od tygodnia coś jest nie tak z apką Galeria.

Wchodzę w nią i jakież było moje zdziwienie gdy okazało sie ze jest tam tylko kilkanaście zdjęć zamiast 50 paru tysięcy. Dodam, że aplikacja Zdjęcia Google wszystkie je widzi.

Druga rzecz to ilość fotek w folderach mi się co chwilę zmienia. Raz pokazuje 9k po jakiejś godzinie jest 20k. Do Ulubionych wróciły fotki ale częściowo nie te które były. Generalnie liczby tych zdjęć w poszczególnych folderach skaczą. Część folderów typu Ważne czy Ulubione raz znika raz się pojawia.

Co najbardziej męczące to, że jak już sobie Galeria zindeksuje wszystkie zdjęcia to cała zabawa zaczyna się od nowa. Nie wiem jak to przerwać.

Nie ściągałem dziwnych/nowych programów, miejsca na telefonie jest jeszcze dużo. Zdecydowanie Galeria cos fiksuje i zastanawiam sie czy ktoś tak mial i ewentualnie znalazł rozwiązanie. Za każdą pomoc będę wdzięczny.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

A nie jest tak, że długo nie używałeś konta Gmail, bo ostrzegali, że za parę miesięcy będą kasować część zdjęć. Druga sprawa, jaką masz powierzchnię dysku Google, bo ja mam płatną 200 GB i już się zaczyna przytykać, i chyba muszę zmienić na 1 TB. Ale 200 GB kosztuje 13 zł. No i mam synchronizację ze zdjęciami Google na stałe włączona, to co zrobię zdjęcie czy choćby screenshota, albo jak bawię się aplikacjami do przetwarzani głównie twarzy, opartego na AI, jest to związane z moim zawodem-wszystko trafia do Zdjęć Google. Też mam ich tam kilkadziesiąt tysięcy. No albo źle się zainstalowała aplikacja i trzeba jeszcze raz, albo soft twojego telefonu coś nie tak się zgrał i wyskakuje akurat ten  błąd. Ja kiedyś miałem Xiaomi 13 - wspaniały smartfon-teraz mam Redmi Note 13 Pro 5G i praktycznie kilka razy dziennie przeszukuję Zdjęcia Google, bo szukam coś do druku i nigdy nie zauważyłem opisanych przez Ciebie objawów. Raczej myślę, że z aplikacją nic nie robią, bo więcej ludzi by pisało. Ja się "bawię" jako w przechowywanie zdjęć tam, bo nigdy nic się nie działo. No, ale nigdy tez nie wiadomo jakiego babola Google wypuści...

• 0
Opublikowano

@kris68

Mam wykupione dokładnie tak jak Ty konto chmury w Google 200GB. Ale tam nawet 1/3 nie jest zajęta. Zdjęć robię dużo i często używałem telefonu. 

Poza tym chyba nastąpiła mała pomyłka. Ja nie mam problemu z aplikacją czy kontem i chmurą Google ale z aplikacją telefonu Galeria. To ona ciągle mięli w kółko zdjęcia i nie można z niej normalnie korzystać bo to jest pętli. I część zdjęć jest dostępna a część nie przez jakiś czas. 

Miałem tam też porobione foldery z Ważnymi czy Ulubionymi zdjęciami potrzebnymi choćby do pracy i ciężko byłoby mi teraz zrobić je z poziomu aplikacji Zdjęcia Google i szukać ich w ponad 50k.

A może mogę tę aplikację jakoś odinstalować i pobrać skądś nową?

Mam taką wersję tej aplikacji jak na zdjęciu. 

IMG_20240707_205129.jpg

• 0
Opublikowano
Godzinę temu, kris68 napisał(a):

https://apkpure.com/pl/gallery/com.google.android.apps.photosgo

Master mógłbyś mi tez przesłać Galerie, może się uda. Ja w ogóle miałem starą niezaktualizowaną jeszcze Galerie.

Ja w ogóle miałem galerie z pierwszego screenshota, poniżej nie wiedziałem, że jest now,a gdzie można się więcej bawić. Może to błędy wieku dziecięcego ??

Screenshot_2024-07-07-22-06-59-580_com.miui.home-edit.jpg

Screenshot_2024-07-07-22-08-25-862_com.miui.home-edit.jpg

a to masz link u mnie w poście ... to plik APK wrzucony na serwer ...