Swift Poland Posted July 2 Share Posted July 2 Czy ten tryb wydajności sprawi że jakość obrazu w telefonie stanie się większa? Zwiększy się rozdzielczość obrazu, np. w grze? Jeśli nie, to czy mogę coś zrobić w HyperOS żeby ta rozdzielczość się zwiększyła? Pamiętam, że w jednym z poprzednich telefonów miałam taką funkcję że po jej włączeniu jakość robiła się lepsza, ale nie wiem co zrobić w tym telefonie żeby rozdzielczość była jak największa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted July 2 Share Posted July 2 Rozdzielczość to jest definiowana przez możliwości wyświetlacza, i nie ma opcji aby ją zwiększyć...Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swift Poland Posted July 2 Author Share Posted July 2 Godzinę temu, Netoper napisał(a): Rozdzielczość to jest definiowana przez możliwości wyświetlacza, i nie ma opcji aby ją zwiększyć... Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka A nie jest tak, że niektóre ustawienia w telefonie ją zmniejszają by oszczędzić baterię? Ja tak miałam w starym telefonie i właśnie było takie jedno ustawienie które zwiększało rozdzielczość do maksymalnej jaka może być w telefonie. Ja nie chcę powiększać maksymalnej rozdzielczości jaką może osiągnąć telefon, chcę tak go ustawić by osiągnął tę swoją maksymalną jakość Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted July 2 Share Posted July 2 3 minuty temu, Swift Poland napisał(a): A nie jest tak, że niektóre ustawienia w telefonie ją zmniejszają by oszczędzić baterię? Ja tak miałam w starym telefonie i właśnie było takie jedno ustawienie które zwiększało rozdzielczość do maksymalnej jaka może być w telefonie. Ja nie chcę powiększać maksymalnej rozdzielczości jaką może osiągnąć telefon, chcę tak go ustawić by osiągnął tę swoją maksymalną jakość powiększyć maksymalnej dostępnej rozdzielczości to nie wiem jak miałbyś to zrobić ... to sprzętowe ograniczenie wyświetlacza i współczynnika PPI ... telefon co zmniejsza lub zwiększa to ewentualnie odświeżanie ekranu - tzw. tryb adaptacyjny ... to szczególnie przydatne przy wyświetlaczach typu LTPO ... bo odbywa się w pełnym zakresie np. od 1 do 120 ... no i czasami w ustawieniach jest taka opcja żeby ją zmniejszyć - tzn. rozdzielczość ... to co w załączeniu ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts