Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Czerwca 2024 Opublikowano 29 Czerwca 2024 Poprawki dot. wydajności dla Xiaomi 14/Pro Odblokowane "Komentarze na ekranie" w trybie Game Turbo W przypadku aktualizacji z wersji OS1.0.24.4.8.DEV i starszej aktualizację trzeba pobrać ręcznie ze względu na przenosiny serwera OTA W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu Pełna lista zmian: polska, angielska Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla Redmi K50 Pro [matisse] (MediaTek Dimensity 9000). Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor. W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka: Redmi K70E/POCO X6 Pro 5G (duchamp, Dimensity 8300 Ultra), Redmi Note 13 Pro+ (zircon, Dimensity 7200 Ultra), Xiaomi 13T Pro (corotg, Dimensity 9200+), Redmi K60 Ultra (corot, Dimensity 9200+), Xiaomi 13T (aristotle, Dimensity 8200 Ultra), Xiaomi Civi 3 (yuechu, Dimensity 8200), Xiaomi 12T (plato, Dimensity 8100 Ultra), Redmi K50 Pro (matisse, Dimensity 9000), Redmi Note 12 Pro/+ 5G (ruby, Dimensity 1080), Redmi Note 12T Pro (pearl, Dimensity 8200 Ultra), Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (xaga, Dimensity 8100), Xiaomi 11T (amber, Dimensity 1200 Ultra). Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach. Sprawdź też dostępne poradniki instalacji: Jak zainstalować Xiaomi.eu na POCO F6 / Redmi Turbo 3? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi K70 Pro? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 14 / Xiaomi 14 Pro? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi Note 13 Pro 5G / POCO X6 5G? Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych tylko w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika. CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA? Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu. WESPRZYJ NAS! Motyw: tutaj. 1 3
Master Opublikowano 29 Czerwca 2024 Opublikowano 29 Czerwca 2024 (edytowane) no w tym tygodniu pobieranie z serwera koszmarnie wolno ... u mnie już od godziny trzecie podejście i mam nieco ponad 2 GB ... 🙃 z updatera w ogóle nie idzie nawet wystartować ... wszelkie poprawki dla shennonga zawsze mile widziane ... jak tylko pójdzie paczka z romem od razu wrzucam i dam znać w update czy ok ... ps. a tych poprawek wydajności to trochę jest ... ze tak doczytuje w szczegółach ... zobaczymy w praktyce czy efekt będzie odczuwalny ... no i w koncu wrzucone - w wielkich bolach ... nie pamietam juz dawno zeby tak tragicznie sie pobieral rom 🙃 na razie wyglada ze wszystko ok, w updaterze nadal jest podowojny monit zwiazany z modulem inject ... to daje znac na wszelki wypadek ... Edytowane 29 Czerwca 2024 przez Master
Pitors Opublikowano 29 Czerwca 2024 Opublikowano 29 Czerwca 2024 Po instalacji na Xiaomi 14 nie widzę różnicy.
Master Opublikowano 29 Czerwca 2024 Opublikowano 29 Czerwca 2024 (edytowane) 7 godzin temu, Pitors napisał(a): Po instalacji na Xiaomi 14 nie widzę różnicy. a ja wręcz przeciwnie ... szybciej startują apki - od razu na pierwszych z brzegu z których korzystam jest to zauważalne ... to tak na szybkiego wrażenia ale jest lepiej ... niedużo ale jednak ... na pewno nadal jest problem z dotykiem klawiatury w dialerze ... te ustawienia z lewej strony są ok ale zdąża się że nie złapie za pierwszym razem dotyk klawiatury z prawej ... szczególnie jak najpierw klikniemy w te lewe a potem w klawiaturę ... dla shennonga jest rebuild romu? 6.29 ... właśnie pobieram ... tyle ze z predkoscia 100 kB/s to do rana zajmie Edytowane 29 Czerwca 2024 przez Master
ratek0 Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 (edytowane) 23 godziny temu, Master napisał(a): no w tym tygodniu pobieranie z serwera koszmarnie wolno ... u mnie już od godziny trzecie podejście i mam nieco ponad 2 GB ... 🙃 z updatera w ogóle nie idzie nawet wystartować ... wszelkie poprawki dla shennonga zawsze mile widziane ... jak tylko pójdzie paczka z romem od razu wrzucam i dam znać w update czy ok ... ps. a tych poprawek wydajności to trochę jest ... ze tak doczytuje w szczegółach ... zobaczymy w praktyce czy efekt będzie odczuwalny ... no i w koncu wrzucone - w wielkich bolach ... nie pamietam juz dawno zeby tak tragicznie sie pobieral rom 🙃 na razie wyglada ze wszystko ok, w updaterze nadal jest podowojny monit zwiazany z modulem inject ... to daje znac na wszelki wypadek ... U mnie przez OTA poszło błyskawicznie, pobierałem o 2 w nocy 🤣 Zaraz instalka i zobaczymy jak będzie na 13 Ultra. Przy okazji, panie i panowie czy zawsze po instalacji czyścicie dalvik w TWRP ? Edytowane 30 Czerwca 2024 przez ratek0
Pitors Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 Ja czyszczę. Ciekawe kiedy w xiaomi 14 będzie można deszyfrowac dane w twrp. Bo na razie to instaluję aktualizacje przez twrp, ale wrzucając na pendrive. Pozniej magisk też przez twrp via pendrive i na koncu modem z poziomu lapka, bo przez twrp nie idzie 😆
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Czerwca 2024 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2024 Magisk można zainstalować z TWRP Advanced > Install Magisk.
ratek0 Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 18 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Magisk można zainstalować z TWRP Advanced > Install Magisk. Tak, TWRP się mocno rozwinęło, pamiętam wersję z przed lat, były ubogie. Niedługo będzie można z TWRP normalnie wykonywać połączenia i pisać smsy bez problemu 😜 23 minuty temu, Pitors napisał(a): Ja czyszczę. Ciekawe kiedy w xiaomi 14 będzie można deszyfrowac dane w twrp. Bo na razie to instaluję aktualizacje przez twrp, ale wrzucając na pendrive. Pozniej magisk też przez twrp via pendrive i na koncu modem z poziomu lapka, bo przez twrp nie idzie 😆 Pytam bo przy jednej z instalacji bety na 13 Ultra podczas standardowego czyszczenia Dalvik (tak jak zawsze) zresetowało mi wszystkie ustawienia słuchawki do fabrycznych, ale nie usunęło moich plików. Ot taka ciekawostka 🤨
kaciek Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 No nie idzie pobrać... Drugi dzień i lipa... Chyba mnie nie lubi. Przez co pobieraliście?Sędnięte z Xiaomi 13 pro 1
ratek0 Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 4 minuty temu, kaciek napisał(a): No nie idzie pobrać... Drugi dzień i lipa... Chyba mnie nie lubi. Przez co pobieraliście? Wysłane z mojego SM-P610 przy użyciu Tapatalka Miałem tak samo przy poprzedniej aktualizacji, po wielu próbach i dwóch dniach męki poszło normalnie przez ,,aktualizator''. U mnie był nawet problem i nie wiem czemu z weryfikacją sumy kontrolnej 😳 gdzie pliki były pobierane przez różne urządzenia. Próbuj, a w końcu pobierzesz normalnie. 1
Pitors Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 3 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Magisk można zainstalować z TWRP Advanced > Install Magisk. Przetestuję przy następnej aktualizacji 😃
Muzyk Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 Poratuje ktoś mirrorem do HOUJI ? sourceforge cos dzisia nie daje rady niestety.... a tu mi unlock czeka
Master Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 ja będę znowu próbował pobrać ta wersję 6.29 ... na razie same porażki 🙃 transfery są absolutnie tragiczne ... a i przez updater nie idzie ... jestem ciekawy czemu wyszedł ten rebuild ... nigdzie nie znalazłem info w tym temacie ...
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Czerwca 2024 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2024 Xiaomi puściło bo stwierdzili, że czasami są problemy z odpaleniem apek na .24.
Muzyk Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 13 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Xiaomi puściło bo stwierdzili, że czasami są problemy z odpaleniem apek na .24. jest jakas szansa zebys wrzucil .29 na jakiegos googledrive ?
Master Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 spróbuję jutro to pobrać ... problemów z uruchamianiem apek nie zaobserwowałem ... tzn. po kolei leciałem co mam wrzucone i jest elegancko ... no ale taka szybka reakcja Xiaomi świadczy że musi być coś na rzeczy ... analogicznie jak z tym bluetoothem poprzednio ...
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Czerwca 2024 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2024 29 minut temu, Muzyk napisał(a): jest jakas szansa zebys wrzucil .29 na jakiegos googledrive ? Nie ma, sam próbuję pobrać. 1 1
Master Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 to prośba przy okazji ... jakby zapodac tez jakiegoś alternatywnego linka do shennonga - bardzo ładnie proszę 🙃
TV Canada Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 Szkoda że czerwony przycisk Mirror jest bezużyteczny.
Master Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 20 minut temu, TV Canada napisał(a): Szkoda że czerwony przycisk Mirror jest bezużyteczny. też fakt ... w ogóle to takie repozytorium starszych wersji ... kiedyś te mirrory pamiętam że inaczej wyglądały ... tam były różne serwery do wyboru - często tak pobierałem romy jeszcze dla mi 11 ... i szło bardzo dobrze szczególnie z polskiego serwera ... 🙃
kaciek Opublikowano 1 Lipca 2024 Opublikowano 1 Lipca 2024 Mnie się udało dobić wczoraj wieczorem i w 12 minut pobrało.Sędnięte z Xiaomi 13 pro 1
ratek0 Opublikowano 1 Lipca 2024 Opublikowano 1 Lipca 2024 48 minut temu, kaciek napisał(a): Mnie się udało dobić wczoraj wieczorem i w 12 minut pobrało. Wysłane z mojego SM-P610 przy użyciu Tapatalka Cierpliwość się opłaciła 😜 Jak pobrałeś ?
Muzyk Opublikowano 1 Lipca 2024 Opublikowano 1 Lipca 2024 Godzinę temu, kaciek napisał(a): Mnie się udało dobić wczoraj wieczorem i w 12 minut pobrało. Wysłane z mojego SM-P610 przy użyciu Tapatalka zazdro, zostawilem na noc w downloaderze to sie wywalil, probuje znowu ale idzie jak krew z nosa... a tak sie cieszylem ze juz moge unlocka zrobic....
kaciek Opublikowano 1 Lipca 2024 Opublikowano 1 Lipca 2024 Cierpliwość się opłaciła Jak pobrałeś ?Z alternatywnego bo downloader cały czas miał mnie w .... nosie.Sędniete z Xiaomi 13 PRO@Muzyk a na jaki potrzebujesz to może uda mi się pobrać i wrzucę gdzieś na serwer?Edit:Niestety na Huoji pokazuje czas 3 dni.
Master Opublikowano 1 Lipca 2024 Opublikowano 1 Lipca 2024 (edytowane) u mnie teraz poszło z serwera głównego moment ... choć przez updater ciągle komunikat o tym że trzeba czekać ... i shennong wrzucone - poszło bez problemów - wygląda że wszystko w porządku ... Edytowane 1 Lipca 2024 przez Master 1
Muzyk Opublikowano 1 Lipca 2024 Opublikowano 1 Lipca 2024 18 minut temu, Master napisał(a): u mnie teraz poszło z serwera głównego moment ... choć przez updater ciągle komunikat o tym że trzeba czekać ... i shennong wrzucone - poszło bez problemów - wygląda że wszystko w porządku ... Spróbuj wrzucić do ściągania huoji , może będziesz miał większego farta ode mnie;)
Master Opublikowano 1 Lipca 2024 Opublikowano 1 Lipca 2024 19 minut temu, Muzyk napisał(a): Spróbuj wrzucić do ściągania huoji , może będziesz miał większego farta ode mnie;) sprobowalem przed chwila ... ale idzie tragicznie wolno ... widocznie znowu jest jakis problem z serwerem ... moze ja trafilem w jakies okienko bo bardzo ladnie i szybko sie pobralo ...
wyczes321 Opublikowano 1 Lipca 2024 Opublikowano 1 Lipca 2024 (edytowane) 2 godziny temu, Master napisał(a): Panowie czy coś wiadomo z aktualizacją do redmi note 10pro? Miała też być do końca czerwca, czekałem cierpliwie a tu nic. Zmiana regionu oczywiście przełączana m.in. na Niemcy i nic. Ktoś wie coś w tym temacie? Może już ktoś dostał na ten model? Edytowane 1 Lipca 2024 przez wyczes321
Muzyk Opublikowano 1 Lipca 2024 Opublikowano 1 Lipca 2024 Poddaje się, nie da się tego pobrać niestety.
Master Opublikowano 1 Lipca 2024 Opublikowano 1 Lipca 2024 6 minut temu, Muzyk napisał(a): Poddaje się, nie da się tego pobrać niestety. ja kilka razy dzisiaj próbowałem tego houji ... bez powodzenia ... sam chyba miałem trochę szczęścia że szybko i ładnie pobrałem swój ... 🙃 tam na forum Xiaomi eu też psy na tym wieszają i mają pretensje jeszcze do adminów ... a to przecież nie ich serwer 🙃
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Lipca 2024 Autor Opublikowano 1 Lipca 2024 Niestety, nam się też to nie podoba. Gdybyśmy tylko mogli, to wrzucalibyśmy jak zawsze na AndroidFileHost, ale tam już od paru miesięcy ciągle z jakiegoś powodu wywala nam błąd. 7 godzin temu, wyczes321 napisał(a): W drodze wyjątku odpowiem, choć nie ten wątek: Redmi Note 10 Pro nie jest już wspierany.
Master Opublikowano 1 Lipca 2024 Opublikowano 1 Lipca 2024 a ten updater który mamy w systemie to też pobiera z tego serwera? bo tam jest komunikat o mirrorach ... ale ten mirror który jest zalinkowany przy romie to z kolei nie ma tam w ogóle tych nowych wersji ... tylko archiwalne ...
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Lipca 2024 Autor Opublikowano 1 Lipca 2024 Teraz, Master napisał(a): a ten updater który mamy w systemie to też pobiera z tego serwera? bo tam jest komunikat o mirrorach ... ale ten mirror który jest zalinkowany przy romie to z kolei nie ma tam w ogóle tych nowych wersji ... tylko archiwalne ... Aktualizator pobiera z sourceforge. Informacja o mirrorach w aktualizatorze odnosi się do mirrorów sourceforge.
Master Opublikowano 1 Lipca 2024 Opublikowano 1 Lipca 2024 Teraz, Kacper Skrzypek napisał(a): Aktualizator pobiera z sourceforge. Informacja o mirrorach w aktualizatorze odnosi się do mirrorów sourceforge. czyli sourceforge też ma mirrory ... no to zapewne na innych serwerach ... ale zakładam że normalnie nie mamy do nich dostępu?
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Lipca 2024 Autor Opublikowano 1 Lipca 2024 Przy pobieraniu prosto z sourceforge jeśli dobrze kojarzę po prostu jest losowany jakiś mirror. Pewnie chodzi o to, by zrównoważyć obciążenie. Mirror można wybrać z menu Problems downloading? Teoretycznie powinno to załadować wszystkie mirrory, na które poszedł ROM. Ale chyba nie do końca to ostatnio tak działa, bo dzisiaj próbowałem wielu mirrorów i na bodaj żadnym nie poszło pobieranie. Pobranie przez aria2c z terminala ciągle wskazuje na mirror kumisystems, z którego przez pół nocy pobrało mi... 830 MB. Z aktualizatora, ponieważ potrzebujemy linków bezpośrednich, jest losowany mirror z listy wbudowanej w apkę (i to są te same mirrory co na sourceforge). Nie zawsze trafi się dobry (pod względem pobierania) mirror, no ale o ile sourceforge dobrze działa no to te skrajne sytuacje zdarzają się raczej rzadziej niż częściej...
Rekomendowane odpowiedzi