Jump to content

Xiaomi Redmi Note - Pierwszy xiaomi... pytania zielonego

Recommended Posts

Posted

Witam.

Jestem od wczoraj posiadaczem redmi note.

Posiadam w nim androida 4.2.2 miui 37.0.0. Jest to wersja 8GB rom 2GB ram Mali 450 i MT6592 8x1,7.

Co wgrać żeby było lepiej niż jest?

Dlaczego nie mogę ściągać apek przez sieć komórkową? Oczekiwanie na wifi...

Posted

w ustawieniach pobierania masz pewnie wybrana opcje pobieraj tylko z wifi, musisz zmienic na bez limitu

• Like 1
Posted

Przegrzebałem całe ustawienia tel i sklepu, limity wyłączone, pobieranie tylko przez wifi także.

Problem rozwiązałem instalując miui 5.9.10. Od teraz nie ma problemu z pobieraniem aplikacji.

Czy coś jeszcze mogę zmienić?

Posted

Nie ma sensu, przy przechodzeniu z MIUI Polska na MIUI Polska w nowszej wersji nic nie trzeba robić, chyba że są problemy.

• Like 1
Posted (edited)

Tel odkupiony od poprzedniego użyszkodnika. W papierologii nie ma karty gwarancyjnej. Można to sprawdzić online?

Tak to wygląda:

post-7085-0-32842900-1442170979_thumb.jp

post-7085-0-25138000-1442170981_thumb.jp

post-7085-0-73002800-1442170985_thumb.jp

Edited by Antek Szprycha
Posted

Nie wiem jak dokładnie wygląda gwarancja, ale zazwyczaj odsyła się do osoby, od której się kupiło. Pewnie czeka Cię 200 zł za wyświetlacz lub walka z poprzednim szkodnikiem.

Dla mnie wygląda, jakby został wgnieciony. Widziałem takie coś w kilku LCD.

• Like 1
Posted

Walka raczej nie, kupiłem z odbiorem osobistym za chyba dobrą cenę - 250zł.

Da się z tym żyć, tylko aparat by wypadało "wyczyścić?". Tel nigdy nie rozkręcany - plomba jest.

Gdzie znajdują się czujniki wilgoci?

Posted

Bateria bajka w porównaniu do s4, GPS także o wiele lepszy. S4 często gubił. W tej chwili ekran 4,15 i 15% jeszcze a tel nie oszczedzalem.

Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka

• 10 months later...
Posted (edited)

Witam! Podłączę się ze swoim prawie 3-letnim  REDMI NOTE  - Odczyt Info:   HM NOTE 1W / 4.2.2JDQ39 /  MIU-JHDCNBA97.0 / 1.7GB / RAM 2GB/  jądro: 3.4.39.  Mam go od Goldwaya i nic nie zmieniałem, pomimo, że  z kilkoma chińskimi apl i krzaczkami. Myślę, że najnowszyROM zapewnie zaoszczędzi baterię i poprawi bug -często nie chce wysłać smsa, dopiero jak włączę transmisję "dane", to zaskakuje - bardzo mi to doskwiera. Podałem dokładne info, żeby nie pomylić ROMów -czy jest to tzw. "Redmi Note 3G WCDMA"? Proszę o nakierowanie do sparwadzonego ROM. A może jest ROM z większym zapasem pamięci na apki? Pozdrawiam.

Edited by Adaxis
uściślenie modelu
  • mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...