KILLUMINATI Posted June 7, 2024 Posted June 7, 2024 (edited) Witam Niestety mój Mi 8 lite przegrzał się na słońcu. Telefon po uruchomieniu pochodzi z 4 max 5 minut i zamula straszliwie a bateria spada niemiłosiernie w dół. Ciepło czuć (wręcz gorąco) po prawej strony od aparatu.| Ale do rzeczy. Jakie sposoby są na PEŁNY Backup zawartości telefonu (apki,gry,przeglądarki,hasła,sms,kontakty,filmy,galeria i.t.d) Najbardziej pasowało by mi aby można było backup zrobić od razu przez usb na kompa z racji OGRANICZONEGO CZASU DOSTĘPU DO TELEFONU. Lecz jeśli nie ma takiej opcji czekam na inne rozwiązania na telefonie na szybko da się zainstalować aplikacje. Bardzo proszę o szczegółowe objaśnienie gdyż jestem laikiem w tych sprawach (telefony) Pozdrawiam edit: Wczoraj nagle pochodził około 2/h i znów zamulił (70-40% baterii) Dzisiaj chodzi jak na razie normalnie ale ma czasami odchyły i trzeba go wyłączyć oraz włączyć po 5-10 minutach. Czy to może nie wina ram lub jakiejś aktualizacji nowej ? (kilka razy tak było że po aktualizacji coś się tam psuło) Może znacie sposób by "wejść do fona" przez ftp? Przez telefon na komputer normalnie wchodzę przez File Commander. Edited June 8, 2024 by KILLUMINATI edycja tematu
Master Posted June 7, 2024 Posted June 7, 2024 napisz do @kris68 może coś podpowie ... on tym się trochę bawił ... takie backupy zazwyczaj się nie sprawdzają do końca bo część apek pewnie się wysypie ... a dostępy i hasła i tak trzeba będzie ręcznie robić ... ja korzystam z dwóch kopii w chmurach - z konta Xiaomi no i google - to wystarczy w zupełności ... apek dużo nie używam i spokojnie sobie wrzucam ze sklepa Play ... stąd trudno mi coś doradzić ale Krzysiek pewnie zapoda jakiś ciekawy pomysł 🙃
Recommended Posts