Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Jestem posiadaczem xiaomi watch s1 active i niestety kiedy smartwach jest połączony bluetooth z telefonem to bateria starcza na 5 dni, a kiedy jest odłączony to raptem na 6... czy coś nie tak z baterią czy może czegoś nie wyłączyłem. Zauważyłem że chyba nie można wyłączyć GPS w zegarku ani aplikacji czy istnieje możliwość tylko nie mogę jej znaleźć.

Opublikowano

Gps nie da się wyłączyć, ja mam wyłączona synchronizację z telefonem i wybudzanie ekranu gestem (te dwie rzeczy najwięcej zużywają energii ) i baterie ładuje raz na 3 tyg

Opublikowano

Wyłączona synchronizacja to po prostu nie włączanie bluetooth w telefonie ? czy da się jeszcze jakoś to ograniczyć w inny sposób?

Opublikowano

Najpewniej jest wyłączyć BT w telefonie, ale jak potrzebne to może wystarczy wyłączyć zarządzanie energią aplikacji mi fitness żeby nie działała w tle (choć nie jestem pewien czy wyjdzie na to samo)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Mi smartwatch z wszystkimi wyłączonymi funkcjami bateria trzyma 1 tydzień. Oddałem go do miejsca gdzie był kupiony. Sprawdzili baterię napisali że wszystko jest w normie. Zegarek nadal się rozładowuje po tygodniu. Może spróbować go oddać jeszcze raz?

Opublikowano

Bez otwierania zegarka nie da się sprawdzić kondycji baterii, wątpię żeby rozklejali zegarek.
Chyba że miernikiem sprawdzali podczas ładowania, ale tu też wątpię żeby się z tym bawili.
Ja osobiście to sam bym zmierzył miernikiem jaka jest pojemność i jeśli znacząco by odbiegała od fabryki no to wtedy na reklamację z adnotacją że bateria nie ma deklarowanej pojemności.

Może spróbować reset zegarka do ustawień fabrycznych, bo może coś się tylko z softem skrzaczylo.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Ja mam cyrki z tym watch s1 active, naładowany do 100% wieczorem i na noc wyłączony, o 5 rano włączam a ten mi pokazuje że jest tylko 60%. Na wyłączonym zeżarło prawie pół baterii. Innym razem był podpięty ze 4 godziny do ładowarki i cały czas pokazywał 64% baterii, odpięty od ładowarki z samego rana i przez cały dzień nic nie zeszło z baterii, jakby mu stan się zwiesił. Resetowałem go do fabrycznych ale nic to nie dało, dopiero ponowne podpięcie pod ładowarkę ruszyło wskaźnik baterii, zegarek z powłączanym wszystko co się da trzyma mi ze 3 dni. Mam go niecały rok i coś czuje że bateria w nim to jakiś szajs. Mam również Xiaomi Watch 2 Pro na wear os który również trzyma mi spokojnie 3 dni, a wiadomo że wear os żre baterię.

Edytowane przez djrzz