Skocz do zawartości
  • 0

Lagi, opóźnione reakcje, zacinanie

Pytanie

Opublikowano

Mój roczny telefon za 1000 zł (POCO M4 Pro 5G) się laguje, reakcje są trochę opóźnione, czasem się nawet zacina. Czy tylko przywrócenie do ustawień fabrycznych rozwiąże ten problem? Czy może są jakieś inne sposoby?

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Swift Poland napisał(a):

Mój roczny telefon za 1000 zł (POCO M4 Pro 5G) się laguje, reakcje są trochę opóźnione, czasem się nawet zacina. Czy tylko przywrócenie do ustawień fabrycznych rozwiąże ten problem? Czy może są jakieś inne sposoby?

do tego modelu jest chyba juz nowy hyperos ... jeszcze na andku 13 ale jest ... czyszczenie do fabrycznych to zawsze dobry sposob zeby pozbyc sie smieci z systemu ... ja bym rozwazyl tu opcje instalacji nowej wersji systemu - najnowszej jaka znajdziesz - trzeba tylko uporac sie z procedura unlocka ... niestety na ten model nie ma romu xiaomi eu ... wiec jesli masz fona z globalnej dystrybucji mozesz zrobic unlocka (do mediatekow jest nawet chyba jakis programik do tego - nie trzeba przechodzic procedury xiaomi ...) i wrzucic najnowsza wersje romu global - czy to naszego na europe czy np. tajwanski jesli chcesz miec dialer xiaomi z nagrywaniem rozmow i zrobic znowu locka (miflash - opcja clean all with lock) poza tym duzo nie poradzisz ... moza sprobowac zwolnic troche zasobow systemowych, wywalic co niepotrzebne z autostarta do tego pobawic sie w debloat - jest o tym watek w dziale dyskusje o aplikacjach ... no i w sumie chyba tyle ... cudownych metod tu raczej nie znajdziemy :)

Edytowane przez Master
  • 0
Opublikowano

Tak w skrócie wejdź do panelu sterowania i puść wszystkie etapy od góry. Zobacz ile apek siedzi w pamięci. Nie wiem dlaczego ale osoby które używają dużo apek tzw socjal(face insta messa itd) mają takie kłopoty.