dami Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Witam. Miui 14 wszystko fajnie. Teraz hyper os i tragedia. Zresetowałem do fabrycznych i znowu ok. Sobota aktualizacja hyper os i znowy tragedia. 10 minut na telefonie i 10% bateri schodzi. Znowuż ustawienia fabryczne? Co polecacie
kris68 Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Nie znam twojego modelu, ale jak w swoich 2 różnych modelach Xiaomi mam HyperOS i używając go średnio często, muszę go doładować co półtora dnia. Więc nie narzekam. Może masz coś z bateria, a nie systemem ??
Master Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Opublikowano 24 Kwietnia 2024 (edytowane) 9 godzin temu, dami napisał(a): Witam. Miui 14 wszystko fajnie. Teraz hyper os i tragedia. Zresetowałem do fabrycznych i znowu ok. Sobota aktualizacja hyper os i znowy tragedia. 10 minut na telefonie i 10% bateri schodzi. Znowuż ustawienia fabryczne? Co polecacie a sprawdź statystyki zużycia ... trochę dziwne zeby świeży system był taki żarłoczny 🙃 może jakaś apka drenuje baterie w tle ... trudno powiedzieć - w statystyce to powinno być widoczne - jeśli tak będzie to sprawdź ustawienie trybu oszczędzania czy jest na oszczędzanie (zalecane) ewentualnie wywal jej też autostart jeśli nie jest non stop potrzebna też na wszelki wypadek można wyczyścić jej dane i zobaczyć czy to coś da ... ogólnie najwięcej baterii żre ekran ... czyli trzymać go na niższej jasności (też wyłączyć tryb światło słoneczne jak jest) no i ustawić na dynamiczne odświeżanie czy tam adaptacyjne - jak zwał tak zwał ... żeby nie chodził cały czas na 120 Hz ... a może masz jakąś wersję systemu która akurat jest pod tym kątem kiepsko zoptymalizowana ... bywało to już szczególnie na betach ... ale też bywały i takie stabilne wydania ... jeśli masz wersję stabilną wrzuć najnowsza betę jako update (o ile są bety oczywiście) albo poczekaj na kolejny wypust stable i sprawdzisz czy coś się zmieni w temacie ... tu tylko cierpliwość zostaje 🙃 bety szybko wychodzą ale na stable bywa że trzeba dość długo czekać ... ps. te statystyki co pisałem to to co w załączeniu ... Edytowane 24 Kwietnia 2024 przez Master
dami Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Witam, dziękuję za odpowiedź. Wygląda to tak
dami Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Mój model to 13T pro. Czasami dochodzi że chrom zużywa ponad 80%
Master Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Opublikowano 25 Kwietnia 2024 6 godzin temu, dami napisał(a): Mój model to 13T pro. Czasami dochodzi że chrom zużywa ponad 80% chrom tak ma że dużo zużywa ... ale żeby aż tyle to nie widziałem nigdy ... ja bym go odinstalowal w ogóle i zainstalował jeszcze raz - może też spróbuj wersję dev z której sam korzystam ...
dami Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Oki zmienię na chrom Dev. Ale zwykłego chrom nie mogę odinstalować. Co zrobić aby nie był aktywny?
Master Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Godzinę temu, dami napisał(a): Oki zmienię na chrom Dev. Ale zwykłego chrom nie mogę odinstalować. Co zrobić aby nie był aktywny? a nie wiem ... ja u siebie normalnie go wywaliłem i zainstalowałem dev ze sklepa Play ... nie pamiętam już do ten zwykły tam ma w ustawieniach bo korzystam z tego dev już dość długo ...
dami Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Oki wyłączyłem. Zainstalowane nowy chrom Dev . Gdy przeglądam strony to zużycie rośnie również. Tu po 10. Minutach przeglądania
Master Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Opublikowano 25 Kwietnia 2024 4 minuty temu, dami napisał(a): Oki wyłączyłem. Zainstalowane nowy chrom Dev . Gdy przeglądam strony to zużycie rośnie również. Tu po 10. Minutach przeglądania a zobacz na jakiejś innej przeglądarce co będzie np opera czy Firefox ... może te chromy się nie lubią z tym prockiem mediateka co u Ciebie siedzi 🙃
Rafał Sikora Opublikowano 1 Grudnia 2024 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Mam dokładnie to samo odczucie. Po zaktualizowaniu do Hyper OS bateria znika. Co prawda nie przewracałem do ustawień fabrycznych ale z każdą aktualizacją baterii starcza coraz mniej. Jakby celowe postarzanie produktu. Model już jest długo na rynku i sprawuje się wyśmienicie. Niestety nie śmiecia mi się wracać do MIUI, ponieważ tak profil firmowy nie pracował prawidłowo.
YuR! Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Mam 13t pro global i się zastanawiam czy instalować Hyper OS czy zostać na Miui14. W dalszym ciągu jest problem z baterią po zainstalowaniu ?
rzepaq1 Opublikowano 12 Stycznia 2025 Opublikowano 12 Stycznia 2025 Panowie, może pomożecie. Mam dokładnie to samo, ale zmagałem się z tym już na miui a teraz na hyper os jest to samo. Nie jest to tylko Chrome. Losowe aplikacje nagle się zawieszają i są w stanie opróżnić baterie dosłownie w 10 minut. Dochodzi do sytuacji, że z podłączoną ładowarką 120W poziom baterii idzie w dół lub stoi w miejscu. Aplikacje takie jak Chrome czy galeria mają ustawione ogranicz aktywność w tle, a mimo to potrafią się włączyć i opróżnić baterię do zera. Jedyne co chwilowo pomaga, to wejście w ustawienia baterii zlokalizowanie darmozjada i zatrzymanie aplikacji, ale problem wraca przynajmniej kilka razy w miesiącu. Podowują go dowolne losowe aplikacje nawet takie jak np Facebook, którego w ogóle nie używam i nawet nie wiedziałem, że jest zainstalowany... Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi