Skocz do zawartości
  • 0

Czarny ekran podczas polaczenia przychodzacego

Pytanie

Opublikowano

Witam szanownych forumowiczow.

Od 3 miesiecy posiadam Smartfona Xiaomi Redmi 12, a zona od miesiaca i oboje mamy problem z polaczeniami przychodzacymi, a mianowicie jak ktos do nas dzwoni, ekran jest czarny, jak go wlacze przyciskiem odblokowujacym telefon to dalej nie ma mozliwosci odebrania, dodam ze aktualizacje sa aktualne, a uprawnienia wszystkie wlaczone.

Ma ktos pomysl w czym tkti problem?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
1 minutę temu, Hudzior napisał(a):

Witam szanownych forumowiczow.

Od 3 miesiecy posiadam Smartfona Xiaomi Redmi 12, a zona od miesiaca i oboje mamy problem z polaczeniami przychodzacymi, a mianowicie jak ktos do nas dzwoni, ekran jest czarny, jak go wlacze przyciskiem odblokowujacym telefon to dalej nie ma mozliwosci odebrania, dodam ze aktualizacje sa aktualne, a uprawnienia wszystkie wlaczone.

Ma ktos pomysl w czym tkti problem?

wygląda na jakiś problem z dialerem systemowym ... zakładam że masz domyślny który jest w systemie ... można zacząć od usunięcia cache i danych tej apki ... może pomóc - jeśli nie zainstalować inny dialer ze sklepa Play i ustawić go jako domyślny - oczywiście przyznać też wymagane uprawnienia no i zobaczyć czy to poprawi sytuację ...

• 0
Opublikowano

Przytrzymać palec na dialerze, otworzy się kontekst, nacisnąć informacje o aplikacji (u mnie jest to ikonka litery 'i" w okręgu) a następnie wyczyścić pamięć i dane

4f97434f1fffb1e66cbc4a00c1f46bcc.jpg

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Hudzior napisał(a):

Kolego mozesz mnie pokierowac jak to zrobic, bo przyznam ze niezabardzo wiem jak?

najpierw sobie zrób backup kontaktów - tak na wszelki wypadek bo nie pamiętam czy jak to zrobimy to czy je wywali czy nie ... lepiej to mieć zrobione - potem w razie czego sobie zaimportujesz i tyle 🙃

czyszczenie danych apki systemowej - kliknij palcem i przytrzymaj dłużej na ikonce dialera (powinna być na pulpicie - zazwyczaj na dole pierwsza z lewej) tam pojawi się taka mała ikonka "i" do wyboru - jak to wdusisz to otworzyć się okno z informacjami o aplikacji i tam na dole po prawej masz czyszczenie - i są dwie opcje dla wyboru - najpierw wybierz czyszczenie cache - i sprawdź co będzie - jeśli problem będzie dalej to wybierz druga opcję - czyszczenie danych - to niejako zeruje aplikacje do stanu wyjściowego trzeba będzie tam poustawiać od nowa opcje (o ile coś zmieniłeś) no i zobacz co będzie ... a jak to nic nie da to ...

instalacja innego dialera - tu musisz poszukać sobie coś w sklepie Play - poczytać komentarze i popatrzeć na zrzuty ekranu co tam się podoba ... jak to zainstalujesz i uruchomisz to pewnie od razu będą prośby o różne zgody - o dostęp do kontaktów czy właśnie pytanie czy ustawić to jako apke domyślna - dajesz tak no i teraz połączenia wychodzące i przychodzące będą już realizowane przez ten nowy dialer ... jeśli nie ustawi się na domyślna sam to możesz to łatwo zrobić - wchodzisz w ustawienia potem aplikacje - potem zarządzanie - tam na górze masz takie trzy kropki w prawym górnym rogu - tam wybierasz pozostałe i masz coś takiego jak domyślne aplikacje - tam klikasz w dialer i będzie do wyboru albo ten domyślny systemowy albo ten nowy który instalowałes - klikasz nowy i temat załatwiony ...

2 minuty temu, Netoper napisał(a):

Przytrzymać palec na dialerze, otworzy się kontekst, nacisnąć informacje o aplikacji (u mnie jest to ikonka litery 'i" w okręgu) a następnie wyczyścić pamięć i dane

4f97434f1fffb1e66cbc4a00c1f46bcc.jpg

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

i znowu sorki panie Kolego 🙃 byłeś szybszy ... 🙃

Edytowane przez Master
  • Like 1