Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

masakra ... ja akurat wczoraj przetestowalem sobie na swoim shennongu szybkosc jaka wyciagne w 5g w tmobilu ... wskoczylo prawie na 900 mbps ... w chacie mam 300 z routera z kablowki 🙃

Opublikowano

no ... dobrze powiedziane 🙃 ogólnie trochę nie wiem po co w telefonach aż takie szybkości ... trochę to bardziej kwestia marketingowa i pokaż możliwości nowych technologii ... tak w telefonach jak i po stronie operatorów GSM ... trochę tak jak z prockami - Ci co bawią się w benchmarki będą zachwyceni i zawsze można to ładnie zareklamować ... a zdecydowana większość końcowych użytkowników i tak tego nie wykorzysta - no ale można będzie chwalić się na dzielnicy - te ... ziom ... ja mam miliona w AnTuTu a Ty? tylko 950 tysięcy? słabo ... 🙃 rozjechalem Cię na maksa 🙃

• Haha 1
Opublikowano

Prędkość prędkością, ale przybywa choćby urządzeń iot które "zapychają" sieć, czym szybsza sieć no to szybsza wymiana danych i szybsze uśpienie urządzenia i szybsze zwolnienie zasobów.
A szybkość sieci przydatna np przy zdalnych operacjach medycznych, czym szybsza, niższy ping to i zmniejsza się możliwość "nieodpowiednich" działań.
To tylko przykład, bo jest tego dużo dużo więcej jeśli mówimy o szybkości sieci do konkretnych zastosowań gdzie ta prędkość daje wymierne korzyści,
a nie o pobieraniu plików czy streamingu.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka