Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mój Mi Box s podczas oglądania TV na żywo zacina się albo w ogóle traci połączenie z Internetem. YT też nie działa. Internet sprawdzony w tym samym czasie na laptopie działa a na mi box nie. Sprawdzane były logi przez suport routera i wszystko jest ok. Więc coś jest z mi boxem. Co robić? Próbowałem wyłączyć zasilanie, ale to nic nie dało. Pozostało mi tylko przywrócić ustawienia fabryczne lub wymienić na nowszy. Co byście mi poradzili? Dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Android 9. Niestety nie mam takiego zasilacza z takim wtykiem, mam podobne, ale nie takie same. Musiałbym kupić a nie wiem, czy jest to na 100% jego wina.

Opublikowano

No na 100% to też nie wiem czy to kwestia zasilacza, czy może problem z anteną że wystarczy może przelutować kabeleki czy poprawić ich wtyczki (nie pamiętam jak jest w minucie bo raz go tylko otwierałem, w klonie boxa kabelki mam lutowane) , czy może coś z softem albo modułem WI-FI, czy może z płytą główna.
Przy takich objawach, jak pisałem, zacząłbym od zasilacza bo może stracił power, albo prąd fiksuje.
W drugiej kolejności otworzyłbym boxa i zobaczył co z anteną. Soft zostawiłbym na koniec, bo gdyby się okazało że jednak płyta to może być sytuacja że po wgraniu* softu box może całkiem klęknąć.

* o ile jest obecnie taka możliwość, bo swego czasu Xiaomi zablokowało i to był jeden z powodów dlaczego zmieniłem na klona.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Sorry nie znam się na tym, ale tam masz połączenie Wi-Fi ?? No bo ja mam całkiem co innego internet z PLAYA 1 GB/s ale u mnie zawsze idzie po kablu, dobrym kablu i krótkim. Nigdy nie mam wi-fi. Tak, że u mnie wszystko chodzi i się nie przycina, filmy 4K na 50'' są jak brzytwa aż kłują w oczy.  no ale nie wiem jakie jest to twoje urządzenie chciałem tylko stwierdzić. Inna rzecz , że w ciągu 6 miesięcy 5 razy wymieniałem dekoder bo były problemy z głosem a wczoraj to już byly normalne jaja. Zadzwoniłem do BOX - pojechałem do salonu- wymieniłem, przywożę do domu a tu dekoder w ogóle nie startuje, tak więc znów do salonu i wymienili mi w ciągu jednego dnia 2 razy. to czysto China więc podejrzewam, że jak ludzie przynoszą uszkodzone to nawet tego nie naprawiaja bo się nie opłaca tylko wszystko idzie do utylizacji. No ale oni to sciagaja z  Chin kontenerami.

Opublikowano (edytowane)

A orientuje się ktoś gdzie w Krakowie mógłbym kupić taki zasilacz lub zamiennik? Bo w razie gdyby nie była to winna zasilacza, to szybko miał bym zwrot pieniędzy.

Edytowane przez luqs
  • 2 tygodnie później...