Skocz do zawartości
  • 0

Update RN 13 4G

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Pisze Rom Rebuild ?? Tak się zastanawiam co z tym zrobić czy tam jest coś poprawione czy to ta sama wersja. Mam do mojej RN13 4G wreszcie HyperOS i działa ok. Tylko jedno ale - w telefonie ciągle mi wyskakuje, że jeżeli mam TWRP to jest opcja do pobrania softu 1.0.2 czyli dokladnie tego co mam. Ani tego zlikwidować, a bez sensu byloby to robić bo mi wywali Magiska więc dalej bez sensu. Jak się tego pozbyć ??

Edytowane przez kris68

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
16 minut temu, kris68 napisał(a):

Pisze Rom Rebuild ?? Tak się zastanawiam co z tym zrobić czy tam jest coś poprawione czy to ta sama wersja. Mam do mojej RN13 4G wreszcie HyperOS i działa ok. Tylko jedno ale - w telefonie ciągle mi wyskakuje, że jeżeli mam TWRP to jest opcja do pobrania softu 1.0.2 czyli dokladnie tego co mam. Ani tego zlikwidować, a bez sensu byloby to robić bo mi wywali Magiska więc dalej bez sensu. Jak się tego pozbyć ??

najlepiej zaznaczyć nie pokazuj ponownie 🙃 ta jeszcze w opcjach updatera jest do zaznaczenia lub nie opcja pokazuj powiadomienia - może to wystarczy odhaczyc i będziesz mieć spokój ... 🙃 a te rebuildy to wiesz ... różnie ... czasami są istotne rzeczy a czasami detale ... bywa że jest to w chsngelogu opisane - a bywa że nie ... bo nie ma go w ogóle ... ja często je pomijalem jeszcze na miui 14 bo z tego co było pisane na forum wynikało że dotyczyło funkcjonalności z której nawet nie korzystałem więc spokojnie można pominąć ... wersja softu w rebuild jest taka sama jak w pierwotnej wersji ... różnica to tylko dopisek rebuild ale go widać tylko w updaterze ...

• Like 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Miały być poprawki systemowe i coś jeszcze, ale różnicy nie widzę poza tym, że na nowo musiałem instalować Magiska, ale to już tyle razy, ze.... tylko czasu żal.

Edytowane przez kris68
  • Haha 1
  • 0
Opublikowano
6 minut temu, kris68 napisał(a):

Miały być poprawki systemowe i coś jeszcze, ale różnicy nie widzę poza tym, że na nowo musiałem instalować Magiska, ale to już tyle razy, ze.... tylko czasu żal.

no się masz z tym wszystkim 🙃 wiesz te changelogi często są dość ubogie ... tam nie wszystkie zmiany i poprawki w kodzie są wskazywane ... ot takie najważniejsze tylko jeśli chodzi o funkcjonalność czy zabezpieczenia ... magiska za każdym razem musisz na nowo ogarniać po update systemu?

• 0
Opublikowano (edytowane)

Niestety tak każde update uwala Magiska i musisz na nowo a jak masz delikatnego pecha jak ja dzisiaj to po wszystkim aplikacje drażliwe działały a mObywatel wystawił rogi, ale mu spiłowałem i już działa.

Master a tak już poważnie to dokladnie, w którym miejscu się wyłącza te powiadomienia, bo nie bardzo zrozumiałem.   

A w tej całej zabawie jest trochę mojej winy, bo chciałem sprawdzić, czy instalacja przez to moje TWRP działa dobrze i okazało się, że tak-ale te ciągle pokazywanie, że jest nowy soft, diabelnie wkurzało.

Edytowane przez kris68
  • 0
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, kris68 napisał(a):

Niestety tak każde update uwala Magiska i musisz na nowo a jak masz delikatnego pecha jak ja dzisiaj to po wszystkim aplikacje drażliwe działały a mObywatel wystawił rogi, ale mu spiłowałem i już działa.

Master a tak już poważnie to dokladnie, w którym miejscu się wyłącza te powiadomienia, bo nie bardzo zrozumiałem.   

A w tej całej zabawie jest trochę mojej winy, bo chciałem sprawdzić, czy instalacja przez to moje TWRP działa dobrze i okazało się, że tak-ale te ciągle pokazywanie, że jest nowy soft, diabelnie wkurzało.

chodziło mi o to co w załączeniu ... no ciekawe co z tym mobywatel bo u mnie działa dobrze ... ustawiłem sobie logowanie przez biometrie dokumenty dodane PESEL zastrzeżony no i śmiga luks ... 🙃

Screenshot_2024-04-06-22-48-28-173_com.android.updater.jpg

ja przez twrp nic nie wrzucałem bo nie działa deszyfrowanie pamięci w tej wersji która mam ... ostatnio co sprawdzałem na serwerze to nic nowego nie ma ... ta moja wersja to z początku lutego i chyba nic nowszego nie wyszło jeszcze ...

Edytowane przez Master
  • 0
Opublikowano

Dzięki za pokazanie może bym i znalazł, ale czasem brak czasu i pomysłu, dziękuję. Co do TWRP u mnie działa deszyfrowanie pamięci więc zabawa z nim jest przyjemna. Pozdrawiam.