Stachura5 Opublikowano 28 Lutego 2024 Opublikowano 28 Lutego 2024 Cześć. Kupiłem dzisiaj nowy telefon Xiaomi i próbując go odblokować wszystko poszlo dobrze aż do momentu gdy musialem dodać numer telefonu do konta w Mi Unlock jako że z jakiegoś powodu nie jest od przypisany do mojego konta. Problem polega na tym, że w Mi Unlock nie jestem w stanie wybrać numeru kierunkowego jako że lista która się wyświetla zachowuje się tak jakby jej tam w ogóle nie bylo; jestem w stanie wpisać numer kierunkowy po wciśnięciu Tab kilka razy ale pomimo tego nie jestem w stanie go wybrać. Próbowałem dodać swój numer telefonu do konta Mi poprzez opcję w telefonie ale nic tam takiego nie widzę. Próbując dodać numer do konta poprzez komputer na stronie account.xiaomi.com mam jeszcze większy problem niż w Mi Unlock jako że nie jestem w stanie wcale wybrać numeru kierunkowego jako że stronie nie daje mi nawet kliknąć na pole wyboru. Czy jest coś co mogę zrobić w tym przypadku żeby dodać numer telefonu do konta? Nie dość że mialem problem z Xiaomi kilka dni temu to teraz mam nowy który mnie jeszcze bardziej irytuje...
Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Lutego 2024 Opublikowano 28 Lutego 2024 W ustawieniach konta Xiaomi w telefonie > Bezpieczeństwo konta nie masz opcji dot. numeru telefonu?
Stachura5 Opublikowano 28 Lutego 2024 Autor Opublikowano 28 Lutego 2024 (edytowane) Godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): nie masz opcji dot. numeru telefonu? Nie mam. Jest tam tylko pomocniczy adres email, konta zewnętrzne i hasło Zglosiłem reset numeru telefonu przez account.xiaomi.com ale niby mam czekać do 3 dni na odpowiedź a chciałbym coś szybszego jeśli to możliwe 59 minut temu, brawo napisał(a): region dobrze ustawiony? Z tego co widze w danych osobowych to region mam ustawiony na chiny. Stare konto Mi z czasów MIUI 4/5 więc być może dlatego Edytowane 28 Lutego 2024 przez Stachura5
Stachura5 Opublikowano 28 Lutego 2024 Autor Opublikowano 28 Lutego 2024 Okay, dobre wieści. Udało mi się pobrać najnowszą wersję programu Mi Unlock jako że ta co pobrałem z oficjalnej strony była sprzed kilku miesięcy. W nowej wersji wyskoczyło osobne okienko do wpisania swoich danych i tym razem udało mi się wpisać numer telefonu jako ze program samoczynnie przełączył numer kierunkowy na polskę ale pomimo tego to teraz muszę jeszcze poczekać 69 godzin żeby móc odblokować bootloader... przynajmniej są jakieś postępy
Netoper Opublikowano 28 Lutego 2024 Opublikowano 28 Lutego 2024 69 godzin to mało jakoś, bo normalnie to 168.Ciekawe czy faktycznie pójdzie po tych 69, czy chińczak dołoży po tym kolejne godziny oczekiwania.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Stachura5 Opublikowano 2 Marca 2024 Autor Opublikowano 2 Marca 2024 W dniu 28.02.2024 o 20:59, Netoper napisał(a): Ciekawe czy faktycznie pójdzie po tych 69, czy chińczak dołoży po tym kolejne godziny oczekiwania. Jak widać, poszło po 72 godzinach bez problemu. Nie będe kłamał ale byłem trochę zestresowany czy mi odblokuje bootloader bo moje konto Xiaomi jest dosyć stare i region ustawiony na Chiny ale wniosek o odblokowanie przyznali bez problemu więc jest lepiej niż oczekiwałem, głównie dlatego że nie robiłem tego od czasu RN7 albo wcześniej
Netoper Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 No to super, że chińczak nie zasadził jakiejś niespodziewanki Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi