Bartek Książek Opublikowano 28 Lutego 2024 Opublikowano 28 Lutego 2024 Cześć, czy ktoś z Was miał może problem z przewyższeniami podczas treningu? Podczas jazdy na rowerze prawidłowe przewyższenia wyszły ok. 650m (tyle pokazała strava i licznik garmin), a zegarek pokazał jakieś dziwne liczby bo ponad 3000m przewyższenia. Dziś pierwszy raz biegałem z zegarkiem, wszystkie inne wartości ok, a przewyższenie znowu jakieś dziwne. Zamiast 10m ponad 130, widzę, że na zegarku pokazuje mi, że najniższy punkt w jakim dziś byłem to -40m, a najwyższy 245m co jest oczywiście kłamstwem. Czy w zegarku da się ustawić, żeby wysokość ustalało na podstawie GPS??
Karol P. Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Cześć, Również posiadam problem ze złym zliczaniem przewyższenia. Podczas wejścia na Baranią Górę wyszło 85000 m przewyższenia. Czy komuś udało się rozwiązać problem?
PrezesASR2 Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Opublikowano 1 Sierpnia 2024 ja mam to samo, podczas ostatniej jazdy na velo czorsztyn wyszło mi 16km przewyższeń, jak spojrzysz na zegarek to zobaczysz jak skacze wysokość n.m.p. pop prostu słaby zasieg GPS, taki urok tego modelu
Netoper Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Opublikowano 1 Sierpnia 2024 On ma czujnik ciśnienia (przynajmniej tak ze specki wychodzi) tak jak AmazfitBip, i teoretycznie pomiar wysokości powinien z niego iść a nie z GPS. W Bip`e potrafiły być jaja ze wskazaniami jak się otworek wlotowy zanieczyścił, i nie chodzi nawet o bród a o wilgoć, otwór jest tak mały że podwyższona wilgotność powietrza potrafiła "zaczopować" wlot.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi