Kacper Skrzypek Opublikowano 23 Lutego 2024 Opublikowano 23 Lutego 2024 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Redmi Note 11 Pro 5G / POCO X4 Pro 5G (nazwa kodowa: veux). ROM oparty na wersji globalnej - wersja chińska (TKCCNXM) nie posiada wsparcia dla modułu NFC z wersji globalnej (obie wersje mają inne moduły, skutkiem czego NFC chińskie nie działa na Globalu i vice versa). Jeśli chcemy mieć działające NFC na modelach Redmi Note 11 Pro 5G/POCO X4 Pro 5G, należy wgrać wersję Z TEGO WĄTKU. Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_VEUXG_V14.0.6.0.TKCMIXM_v14-13.zip/download, ROM można zainstalować zarówno w trybie fastboot, jak i TWRP - poradnik: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
Michal_R123 Opublikowano 30 Listopada 2024 Opublikowano 30 Listopada 2024 Nie wiem czy to zapytanie jest merytoryczne… Kiedyś przez przypadek zainstalowałem wersję VEUX bez G, nie miałem na niej działającego NFC więc zainstalowałem już prawidłową, ale po tym za każdym razem po uruchomieniu telefonu oraz wywołaniu systemowego wyboru pliku wyświetla się błąd: Proces android.process.media wciąż… Aplikacja przestała działać. Możesz zgłosić ten problem na forum podając treść lub zrzut ekranu z raportu błędu. A więc treść błędu w załączonym pliku. Da się coś z tym zrobić bez czystej instalacji systemu? Plik.txt
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Listopada 2024 Autor Opublikowano 30 Listopada 2024 2 godziny temu, Michal_R123 napisał(a): Da się coś z tym zrobić bez czystej instalacji systemu? Możesz spróbować wyczyścić dane aplikacji Pobrania (są dwie, możesz zrobić obu).
Rekomendowane odpowiedzi