Skocz do zawartości

Mediatek Dimenity 9400 zatriumfuje w czwartym kwartale

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakby faktycznie zapięli by GeForce'a i wrzucili w smartfony to stajnia Snapa miałaby ciężki zgryz.
Zostaje kwestia aplikacji, czy programiści byliby chętni robić apki na dwie platformy, chyba że zostałoby to jakoś uniwersalnie już przez samo MTK ogarnięte w kodzie procek/grafika.
Ciekawe kiedy zadebiutuje to na rynku konsumenckim.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

ja jakoś nigdy nie byłem przekonany do produktów mediateka ... kiedyś jak kupowałem router (netgear) to jeden z wariantów był oparty na ich procesorze a dwa pozostałe na qualcomach - gdzie nie znalazłem informacji to wszędzie odradzano ta wersję z mediatekiem ... tak więc mając do wyboru snapa lub mediateka - wzialbym snapa 🙃 chyba że by wrzucili do niego nvidie to bym podziękował (nie kupuje nic tej firmy od 25 lat. ...) stąd tak jak jest teraz czyli kombinacja snap + adreno bardzo mi odpowiada ... 🙃

Edytowane przez Master
Opublikowano

Mając swego czasu nexus5 zarzekałem się ze nigdy w życiu fona bez karty SD, trzymałem się dzielnie aż do teraz pocoF5. Mając rn8pro też się zarzekłem, że nigdy więcej fona na mediateku, ale po artykule ZduneX trochę te zarzekanie zmiękło.
Gdyby w nieodległej przyszłości puścili to na rynek i miało by slot na kartę pamięci i...diodę powiadomień to kto wie...
No nic zobaczymy czy to zostanie w ogóle wprowadzone w segment smartfonów, bo już było multum koncepcji które nie opuściły nawet biura projektowego.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• Haha 1