Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chcialbym sie przywitac na forum :)

a teraz problem, moze ktos zna rozwiazanie

w zaden sposob nie jestem w stanie zmusic gps do dzialania

miui 5.9.1

probowalem gps test, gps fix, yanosik, google maps, diagnostyka. gpsy milczy...

tel testowany przez pol dnia, wystajacy balkon 3 pietro, auto, biuro i nic

nie mam mikey, ani zadnej obudowy

ze zmian w tel, to drewniane oryginalne plecki, i szlko nillkin

tel kupiony u xon24 na allegro.

ma ktos jakis pomysl?

Opublikowano

GPS na 5.9.1 łapie fixa w 5 sekund na otwartej przestrzeni. To co piszesz wygląda na wyłączony GPS na przykład. Rozwiń przełączniki i zobacz czy GPS jest włączony.

Opublikowano

GPS na 5.9.1 łapie fixa w 5 sekund na otwartej przestrzeni. To co piszesz wygląda na wyłączony GPS na przykład. Rozwiń przełączniki i zobacz czy GPS jest włączony.

wlaczony. przed chwila zrobilem diagnostyke na wylaczonym, pokazany zostal komunikat zeby wlaczyc gps i po wlaczeniu ciagle nic.

Opublikowano (edytowane)

Sprawdź jeszcze Ustawienia > Urządzenie > Prywatność > Lokalizacja czy jest na pewno włączona. Jeśli nadal nic to ostatnia rzecz - full wipe ewentualnie wrzuć ROM raz jeszcze i full wipe.

Edytowane przez zielonyBB
Opublikowano

Sprawdź jeszcze Ustawienia > Urządzenie > Prywatność > Lokalizacja czy jest na pewno włączona. Jeśli nadal nic to ostatnia rzecz - full wipe ewentualnie wrzuć ROM raz jeszcze i full wipe.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja również mam problem z sygnałem. Telefon nowy, 4 dni dosłownie, nie wykrywa sygnału gps na żadnej aplikacji; testowałem Sygic, automape i navime. Jakieś rady?

Opublikowano

U mnie od 2 romów GPS ssie i to bardzo... na GPS test niekiedy przez 20min nie znajduje nic, a wszelkie mapki, navi etc maja dokładność ponad 2km i dość często zrywa GPS... 

Opublikowano (edytowane)

Na forum miui global gdzieś przeczytałem ze czasami nie styka się koniec anteny gps z ramka i dlatego tak słabe wyniki. Proponują wcisnąć tam coś metalowego żeby polepszyć. Sam nie sprawdzę; nie mam jak obudowy zdjąć

@zielonyBB No to mi od czasu kiedy zapodałeś screen znalazło 2 satelity. ROM Miui polska najnowszy.

Edytowane przez Ernvi
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Od roku mam mi4 a od pol roku fatalnie dziala gps i google maps. Nie pomaga podmianka pliku gps ani ostatnie przywrocenie ustawien fabrycznych:(

Dodam ze co tydzien aktualizuje system z miui polska i ze temat gps juz poruszalem na forum 

Cos poradzicie??

Opublikowano

Wiec po paru eksperymentach moge stwierdzic ze mam wade fabryczna tj wystarczy scisnac lewy rog przy wejsciu sluchawek i gps ozywa...jakoes 50% lepiej. Narazie podlozylem cos pod klapke ale nie do konca sie to sprawdza a klapka troche odstaje. Trzeba dalej kombinowac...

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...